Bir rivayete göre Baş tanrı Zeus, Irmak tanrısı Aisopos'un güzel kızı Sinope'ye aşık olmuş. Kızın isteği üzerine de onu Karadeniz'in en güzel yerine, yani bugünkü Sinop'un bulunduğu yere yerleştirmiş ve Sinope adı zamanla Sinop'a dönüşmüş. Bir diğer ihtimal ise Sinop ile Samsun'da yaşamış olan Amazonlar'ın Sinope adında bir kraliçelerinin bulunduğu ve şehre onun adının verildiği.
Büyük İskender'e "Gölge etme başka ihsan istemem" diyebilen Diyojen'in doğduğu topraklarda bugün, genç kızlar gece geç saatte rıhtımda yalnız yürüyüşe çıkabiliyor, İnsanlar mutlu ve huzurlu... Öte yandan Türkiye'nin en sevimli turistik şehirlerinden biri. İşte, böyle bir şehir Sinop.
Sinop Havaalanından başlayacak bu gezide GEZGİNLER Sinop Müzesi'ni, Etnoğrafya Müzesi'ni, Seyit Bilal Türbesi'ni, Sinop Kalesi'ni ve Ününü, Sabahattin Ali'nin "Dışarıda deli dalgalar/ Gelir duvarları yalar/ Seni bu sesler oyalar/ Aldırma gönül aldırma" dizelerinden alan Cezaevi'ni , Alaaddin Camii'ni, Balatlar Kilisesi'ni, çocuklara Pisagor teoreminin öğretildiği Pervane Medresesi'ni, acıklı bir tarihe tanıklık etmiş olan Paşa Tabyaları'nı ve Amazonlar'ın erkeklere karşı verdikleri amansız savaşlardan fırsat buldukça, sadece kadınların becerebileceği bir ustalıkla süsledikleri Serapis Tapınağı'nı öte yandan muhteşem manzarası ile Ak Liman'ı, İsveç Fiyord'larını andıran güzellikteki ünlü Hamsilos Koyu'nu ayrıca Plajı, Gölü ve Longoz Ormanları ile Doğal bir Cennet olduğu gibi Kuş Cenneti de olan Sarıkum'u ve Türkiye'nin en kuzey noktasında yer alan İnce Burun Deniz Feneri'ni tanıyacaklar
Bütün bunların yanı sıra Sinop'tan biraz uzaklaşarak Erfelek'e gidip küçüklü büyüklü yirmi sekiz şelaleden oluşan Tatlıca Çağlayanıı, Ayancık ilçesi sınırında denizden 1070 m. yükseklikte bir doğa harikası olan İnaltı Mağarası sonra Akgöl ve Yaylası görülecek yerler arasında yer alacak. Tüm boşluklarda ise Sinop'un altın sarısı plajlarında deniz ve güneşin tadı çıkarılacak.
Tadı çıkarılacaklar arasında GEZGİN DAMAKLAR'ın olmazsa olmazı yöre lezzetleri, örneğin; Cevizli veya Yoğurtlu Sinop Mantısı- Çiğ Börek- Nokul -Keşkek- Yöresel mevsim sebzelerinden çeşit çeşit zeytinyağlılar - Pazılı tepsi böreği - Özel soslarla hazırlanmış yerli kuzu - Mısır Çorbası- Tavuk Yahnisi - Karalahana sarması, Barbunya Tava, Salata çeşitleri- İrmik Helvası- Ev Baklavası- Kabak Tatlısı gibi çeşitlerle damaklar da şenlenecek.
Bütün bunlardan sonra Sinop'un simgesi… Usta ellerden çıkan, seyretmeye doyulmaz el işi tahta maket kayık, kotra, çatana gibi, cicili bicili hatıra eşyalarından alışveriş yapmak ayrı bir keyif verecek katılımcılara.
Dönüş için Sinop geride bırakılıp Samsun'a doğru ilerlenirken yolda. Sinop'un sempatik ilçesi Gerze'de akşam çayları yudumlanacak ve ardından Samsun'da önce ünlü Atatürk Heykeli sonra Atatürk'ün 18 silah arkadaşı ile birlikte Samsun'a ilk adımı attığı yer olan, tütün iskelesi ve İlk Adım Anıtları ziyaret edilecek. Bu ziyaretlerden sonra Samsun Havaalanı'ndan İstanbul'a dönüş yolculuğuna çıkılacak.
Son Dakika › Güncel › Bir Tatlı Huzur Almak İçin Suya Tutunan Şehir Sinop - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?