Birleşik Arap Emirlikleri'nden Kosova'ya Destek - Son Dakika
Güncel

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Kosova'ya Destek

Birleşik Arap Emirlikleri\'nden Kosova\'ya Destek

Kosova ile BAE Dışişleri Bakanları Enver Hocay ile Şeyh Abdullah Bin Zayed El Nahyan arasında yapılan görüşmenin ardından Kosova ile BAE arasında sivil havacılık alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

13.03.2014 16:41

Kosova ile BAE Dışişleri Bakanları Enver Hocay ile Şeyh Abdullah Bin Zayed El Nahyan arasında yapılan görüşmenin ardından Kosova ile BAE arasında sivil havacılık alanında işbirliği anlaşması imzalandı. İki Bakan tarafından imzalanan anlaşmanın ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan BAE diplomasi şefi El Nahyan, Kosova ile her alanda ilişki ve işbirliğin geliştirilmesini arzuladıklarını, ilk somut işbirliğin de sivil havacılık alanında, anlaşamaya atılan imzalarla başladığını kaydetti. El Nahayan Kosova'nın yakın bir tarihte BAE'de büyükelçilik açacağını duyurdu. Basın toplantısında bir soru üzerine BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed El Nahyan, Kosovalıları da kastederek, Suriye'ye savaşmak için gidilmesinin hiç bir haklı yanı olmadığını belirtti. Kendi vatandaşlarını başka bir ülkeye savaşmak için göndermesine izin vermenin hiç bir ülkenin menfaatine olmadığına işaret eden El Nahyan, 'yabancı savaşçıların Suriye'de savaşmalarını haklı bulmuyoruz. Suriye'de yaşananların tam bir felaket olduğuna şüphe olamaz. Bu facianın sorumlusu da Suriye rejimidir. BAE, 'Cenevre 1 anlaşmasını teşvik ettiği gibi desteklemektedir, ayrıca 'Cenevre 2 diyaloguna destek vermektedir. Siyasi diyalogun sert eleştirilerin hedefi olduğunu biliyoruz. Fakat, çatışmalara son verilmesi için siyasi diyalogun en iyi sçenek ve yol olduğu örneğini Balkanlar'da görüyoruz. Suriye'de yabancı savaşçıların mevcudiyeti, oradaki durumu daha da çıkmaz hale getirmiştir' ifadelerini kullandı.

BAE ile işbirliğin geliştirilmesinden olduğu kadar BAE 'nin Kosova'ya verdiği destekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hocay da basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kosova Hükümeti tarafından, sadece Suriye'de değil, dünyanın her hangi bir ülkesinde Kosovalıların savaşlara katılmasını yasaklayan yasa tasarısının meclise sevk edildiğini belirtti. Hocay, söz konusu yasa tasarısının diğer ülkelere örnek oluşturduğunu söyledi.BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah Bin Zayed El Nahyan, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Başbakan Haşim Taçi ile de ayrı ayrı görüştü.

\t

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Birleşik Arap Emirlikleri'nden Kosova'ya Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement