Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Doğru'dan, İnebolu'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Doğru'dan, İnebolu'ya Ziyaret

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ve üniversite senatosu üyeleri, İnebolu ilçesini ziyaret etti.

26.04.2016 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ve üniversite senatosu üyeleri, İnebolu ilçesini ziyaret etti.

Ilgaz Dağı'nda 4 günlük kamp programına katılan Rektör Doğru ve beraberindeki heyet, İnebolu'daki ilk olarak tarihi Türk Ocağı binasını gezdi.

Türk Ocağı sorumlusu Nurhayat Ergün'ün ilçenin ve binanın tarihi ile ilgili sunumunu izleyen Doğru, burada yaptığı konuşmada, Kastamonu'ya 37 kişilik grupla geldiklerini söyledi.

Kastamonu'nun her yerinden tarih fışkırdığını belirten Doğru, "Kastamonu'ya da İnebolu'ya da ilk kez geliyorum. Tarihten öğrendiğim kadarıyla buralara biraz biliyordum. Ama gelip gördükten sonra hem heyecan duydum hem de bu yaşıma kadar buraya gelmediğime hayıflandım." dedi.

Türkiye'nin her yerinin ayrı bir değere sahip olduğunu dile getiren Doğru, şöyle konuştu:

"Bizler Selçuklu'nun başkenti olan yerden geliyoruz. Benzer duyguları yaşamış olmak daha da bizleri heyecanlandırıyor. Anadolu'nun her tarafında gelen misafire karşı bir sevgi var, misafirperverlik var. Burada çok daha fazlasını gördük. Sizlerle tanışmaktan özellikle bu Türk ocağını görmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Türk Ocakları, Cumhuriyet döneminde de Kurtuluş Savaşı'nda da çok büyük hizmetler etmiş, çok büyük önemi var. Anlatılmaz bir duygu içindeyim."

Doğru ve beraberindeki heyet daha sonra ilçenin tarihi ve turistlik mekanlarını gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Doğru'dan, İnebolu'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement