BM Genel Sekreterliğine Hırvat Aday - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

BM Genel Sekreterliğine Hırvat Aday

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Vesna Pusiç, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği görevine aday olduğunu açıkladı.

Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Vesna Pusiç, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği görevine aday olduğunu açıkladı.

Pusiç, düzenlediği basın toplantısında, Hırvatistan hükümeti tarafından da desteklenen adaylık kararını kamuoyuyla paylaştı.

Prosedür gereği aday olacak kişilerin özgeçmişleriyle adaylık başvurularını BM Genel Kurulu'na sunmaları gerektiğini belirten Pusiç, adaylık sürecini "uzun bir dönem" olarak nitelendirdi. İlk kez Doğu Avrupa ülkelerinden de adaylık başvurusu alınmasının kararlaştırıldığını anımsatan Pusiç, daha önce bu bölgeden hiç kimsenin bu görevi üstlenmediğini aktardı.

Pusiç, adaylığının her anlamda Hırvatistan'a katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade ederek, "Adaylık süreci son derece açık ve ülkeye kendini tanıtma fırsatı veren önemli bir süreç. Bu sürece katılmak bizim için bir artıdır. Elimden geleni yapacağım. Kazanırsak inanılmaz bir şeyi gerçekleştirmiş oluruz" diye konuştu.

Kaynak: AA