Böbrek Yetmezliği Olan Fatma, Annesinin Böbreği ile Hayata Tutundu - Son Dakika
Güncel

Böbrek Yetmezliği Olan Fatma, Annesinin Böbreği ile Hayata Tutundu

Böbrek Yetmezliği Olan Fatma, Annesinin Böbreği ile Hayata Tutundu

Konya’da böbrek yetmezliği teşhisi konulan Fatma Demirtaş, annesinin böbreğini kendisine vermesiyle yeniden hayata tutundu.

24.11.2013 15:04

Yaklaşık 1 yıl önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Fatma Demirtaş'a (22) böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. İlk olarak ilaçla tedaviye başlayan genç kız daha sonra diyalize girmeye başladı. Yaklaşık 2 ay diyaliz makinesine bağlanan Fatma Demirtaş'a doktorlar böbrek nakli olması gerektiğini söyledi. Durumu kötüye giden genç kız için uygun böbrek aramalarına başlandı. Fatma Demirtaş’a uygun böbrek bulunamayınca genç kızın annesi ve babası kendi böbreğini vermek istedi. Bunun üzerine Demirtaş’ın anne ve babasının yapılan tetkiklerinde annesinin böbrek değerlerinin uygun olduğu tespit edildi. Başarılı bir operasyonla anne Demirtaş’tan alınan böbrek kızına nakledildi.

"KIZIM DİYALİZE GİRERDİ, BEN AĞLARDIM"

Anne Meryem Demirtaş (55) kızında böbrek yetmezliği olduğunu ilk duyduğunda çok üzüldüğünü belirterek, “Dünyam yıkılmış zannettim. Kızım 2 ay diyalize girdi. O diyalize girerdi ben koridorda devamlı ağlardım. Makine de iyi gelmedi çocuğa. Makinede dururken devamlı kusuyordu. Daha sonra doktora kendi böbreğimizi vermek istediğimizi söyledik. Eşimle ben araştırdık. Eşimin ciğerlerinde bronşit ve leke var. Önceliği ona değil kendime tanıdım. Tutarsa böbreğimi önce ben vermek istiyorum dedim. Tahlil yapıldı Allah’a şükür tutuyor dediler. Tutuyor dediklerinde sanki dünyalar benim oldu, çok sevindim. Kızım bir an önce diyalizden kurtulsun diye bekledim” dedi. Hiç tereddüt etmeden sevinçle böbreğini vermek istediğini anlatan anne Demirtaş, “Kızım bir an önce bu diyaliz makinesinden kurtulsun istiyordum. Allah’a şükür böbreğim tutu. Daha sonra nakil olmaya karar verdik. Ameliyata giderken kızım benden çok üzüldü. Ona moral verdim, hiç üzülme dedim. 'İnşallah kızım vademiz yettiyse bu sebep olursa bundan ölürüz. Vademiz yetmediyse inşallah yaşarız' dedim. Hiç üzülmeden ameliyata gittim ben. Hayırlısıyla da böbreği kızıma takar takmaz çalıştı. Şu anda rahatız. Sağlık durumumuz iyi, çok mutluyuz” diye konuştu.

“ÖNCEKİ HAYATIMLA ŞİMDİKİ HAYATIM ARASINDA ÇOK FARK VAR”

Annesinin böbreğiyle yeniden sağlığına kavuşan Fatma Demirtaş ise, “İlk duyduğumda ben de çok üzüldüm. Diyalize girerken çok bulantı ve kusma oluyordu. 2 ay epey bir zorlu geçti. Ben aslında nakli hiç düşünmemiştim. Annem ile babam beni öyle görünce dayanamadılar. Böbreklerini hemen vermeye karar verdiler. Bir anda oldu her şey ama çok şükür rahatım. 10 ay oldu, böbreğimdeki sonuçlar, değerler gayet iyi. Böbrekle alakalı bir sorun yok, iyi gidiyor. Ameliyata giderken ben çok üzgündüm açıkçası. Ne olacak, ne bitecek, olacak mı, olmayacak mı diye. Ameliyattan sonra tabi çok rahatım. Önceki hayatımla şimdiki hayatım arasında çok fark var. Hiçbir sıkıntım yok” ifadelerini kullandı.

SELMAN AYAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Böbrek Yetmezliği Olan Fatma, Annesinin Böbreği ile Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement