Bodrum' Un Geleceğini Konuştu - Son Dakika
Güncel

Bodrum' Un Geleceğini Konuştu

Bodrum\' Un Geleceğini Konuştu

Bodrum Ticaret Odası tarafından "Bodrum'un Geleceğini Düşünelim Birlikte Harekete Edelim"

17.07.2011 13:10

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) tarafından "Bodrum'un Geleceğini Düşünelim Birlikte Harekete Edelim" adı altında bu yıl 5'ncisi düzenlenen toplantı gazetecisinden bilim çevrelerine, siyasetçisinden işadamına kadar pek çok kişiyi biraraya getirdi. Toplantıda, Bodrum'un daha ileriye götürülmesi, çağdaş, modern ve yaşanabilir bir kent olması için kronikleşen altyapı, trafik, su, çevre, orman ve yeşil alanların azalması, gürültü, aşırı ve kontrolsüz yapılaşma sorunları masaya yatırıldı.

Yalı Beldesi'ndeki Sea Garden Tatil Köyü'nde, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ve Bodrum'a Gönül Verenler Grubu Başkanı, gazeteci Can Pulak başkanlığında yapılan toplantıya, Muğla Valisi Fatih Şahin, eşi Ayşe Şahin, Türk Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı Uğur Terzioğlu, emekli büyükelçi Kaya Toperi, eski Türkiye güzeli Günseli Başer, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, Enerji ve Tabii Kayankalar eski bakanlarından Şinasi Altıner, karikatürist Bedri Koraman, devlet sanatçısı, dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, şarkıcı Akrep Nalan, sinema oyuncusu Filiz Akın, eşi eski MİT müsteşarı Köksal Sönmez, gazeteciler Erman Toroğlu, Rahmi Turan, Bülent Akkurt, Güneri Günaydın, Ayşegül Uçan, BODTO meclis üyeleri ile belediye başkanları ve yaklaşık 300 kadar Bodrumlu katıldı.

Toplantıda konuşan ünlü piyanist Gülsin Onay, tarih, kültür ve doğa kenti Bodrum'da tatil yapanlar, yılın bir bölümü veya tamamını geçirilenlerin, bu güzel kentin nimetlerinden yararlanıyorlarsa gönüllerinden koptuğu, ellerinden geldiğince birikimlerini bu kent yararına harcaması gerektiğini söyledi. Sanat, spor, siyaset camiasının önde gelen isimlerinin yaşadığı Bodrum'da çözülemeyecek bir sorun, olduğuna inanmadğını belirten Onay, " Yeter ki güçlerimizi birleştirelim" dedi.

"BEYİN GÜCÜNDEN YARARLANACAĞIZ"

Bodrum'un dünyanın çok az yerinde olan, bilgi birikimi, tecrübe, deneyim ve değerli insanlar topluluğuna sahip olduğuna dikkati çeken BODTO Başkanı Mahmut Kocadon, amaçlarının yılın 12 ayı veya bir bölümü ilçede yaşayan değerli insanları bir araya getirip, Bodrum'u daha ileriye götürecek modern, çağdaş ve yaşanabilir bir kent için projeler üretip, yerel yönetimlere destek olmak olduğunu kaydetti. Dünya kenti Bodrum'un en değerli düşüncelerini bu organizasyon ile bir araya getirmeyi hnedeflediklerini belirten Kocadon, "Sanatçısından politikacısına , bilim adamından sporcusuna dünyanın en değerli insanları Bodrum'da yaşıyor. Bu nedenle yaşadıkları Bodrum'un sorunlarına sahip çıkmalarını, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerine örnek olacak projelerde destek vermelerini ve önemli konuları ulusal ve uluslararası platformlara taşımalarını istiyoruz. Yaşanabilir bir dünya kenti için Bodrum'un sorunları ve geleceğinin planlamasını birlikte yapmak için bir araya geldik. Bu platformu ilerleyen günlerde geliştirerek farklı sorunlar için ilgili çalışma komisyonları kuracağız" dedi.

"MAİL VE TELEFON ZİNCİRİ OLUŞTURALIM"

Merhum 8'nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın danışmanlarından, gazeteci Can Pulak ise dünyada marka haline gelen Bodrum'un kendi gayreti ile ayakta durduğunu, merkezi yönetimlerin Bodrum'u sürekli yalnız bıraktığın ileri sürdü. Yılda yaklaşık 5 milyon kişinin geldiği Bodrum'un, rant ve çıkar sağlayanların saldırısı, yetersiz altyapı ve benzeri sorunlarla kaderi ile başbaşa bırakıldığını iddia eden Pulak, "Bodrum bizi fark ediyor, bize hep kucak açıyor. Acaba biz Bodrum'un ne olduğunu, nasıl olduğunu, nereye gittiğini fark edebiliyor muyuz? Bodrum'u fark etmek için sorunlarına, dertlerine sahip çıkmalı. Bunu sadece Bodrum'u yönetenlere bırakmamalı destek vermeliyiz. Parlamentonun yarısının, Türkiye'deki önemli sanatçı, politikacı iş adamlarının ise dörtte üçünün yaşadığı Bodrum'da bundan böyle sorunlara duyarsız kalınmaması için birlikte hareket edilmeli, beyin fırtınası oluşturulmalı. Bodrum'da yaşayan ünlüler kentin sorunlarına proje bazında sahip çıkarak yol gösterici rolünü oynamalı. Bu nedenle bugün burada bulunanlar arasında oluşturacağımız e-mail ve telefon zinciri ile kentin tüm sorunları hakkında önce bilgi, ardından sorunlara çözüm önerilerini ilgili makamlara iletelim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum' Un Geleceğini Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement