Boğaziçi Köprüsü, Prematüre Bebekler İçin Mor Renkle Işıklandırılacak - Son Dakika
Güncel

Boğaziçi Köprüsü, Prematüre Bebekler İçin Mor Renkle Işıklandırılacak

Boğaziçi Köprüsü, Prematüre Bebekler İçin Mor Renkle Işıklandırılacak

Boğaziçi Köprüsü, yarın ve Pazar akşamı, prematüre bebekler için mor renkle ışıklandırılacak.

15.11.2013 15:59

Boğaziçi Köprüsü, yarın ve Pazar akşamı, prematüre bebekler için mor renkle ışıklandırılacak.

PremaTürk: Prematüre Bebek Koalisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Prematüre Günü etkinlikleri kapsamında, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 16-17 Kasım'da prematüre bebeklere ve onların sıkıntılarına dikkati çekmek için Boğaziçi Köprüsü mor renkte aydınlatılacak.

Başta ABD'de olmak üzere dünyadaki pek çok önemli yapının mor renkte ışıklandırılmasının uluslararası bir gelenek haline geldiği Dünya Prematüre Günü çerçevesinde yarın ve Pazar akşamı 18.30 itibariyle ışıklandırılacak Boğaziçi Köprüsü, Prematüre Bebek Koalisyonunun farkındalık çalışmalarına katkı sağlayacak.

Prematüre Bebek Koalisyonu üyesi El Bebek Gül Bebek Derneği Başkanı Özgür Doğa Keleş, Dünya Prematüre Günü'nün, prematüre doğumlar ve prematüre doğumdan kaynaklı ölümler, sakatlıklar ve aynı zamanda bunları önleyebilecek basit, kanıtlanmış, maliyeti düşük önlemler ile ilgili bilinci artırmak için dünya çapında kutlanan bilinçlendirme günü olduğuna değinerek, her yıl 17 Kasım'da tüm dünyada ailelerin, hasta gruplarının, sağlık hizmeti sunanların, dernek ve vakıfların ortaklaşa düzenledikleri global etkinliklerle erken doğan küçük bebeklerin ve ailelerinin durumlarına dikkat çekildiğini aktardı.

Koalisyon üyelerinden Zeynep Kamil Hastanesi Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fahri Ovalı ise şu bilgileri verdi:

" Türkiye'de bir yılda yaklaşık 1,3 milyon doğum olmakta ve bu doğumların yüzde 12'si prematüre yani erken doğum olarak gerçekleşmektedir. Bu da yaklaşık her yıl 150 bin prematüre bebeğin doğduğunu göstermektedir. Bu doğumların 50 bini, bin gramın altındadır. Türkiye'de ve tüm dünyada prematüre doğumlardaki artış nedeniyle prematüre doğan bebekler ve sorunları giderek önem kazanmaktadır."

PremaTürk: Prematüre Bebek Koalisyonu, Türkiye'de prematüreliğin önlenmesi, çağın gerektirdiği ölçütlerde prematüre sorunlarının tedavisi, uygun prematüre bakımının sağlanması, prematüreliğin aile ve toplum üzerindeki etkilerinin ortaya konulması ve çözüm önerilerinin oluşturulması, resmi ve sivil kurumların bilgilendirilip prematüreliğin getirdiği problemler konusunda farkındalığın sağlanması ve bu problemlerin çözümü için politikaların oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla  Haziran 2012'de oluşturuldu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boğaziçi Köprüsü, Prematüre Bebekler İçin Mor Renkle Işıklandırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement