Bölgenin En Büyük İlahiyat Fakültesi Çanakkale'de - Son Dakika
Güncel

Bölgenin En Büyük İlahiyat Fakültesi Çanakkale'de

Bölgenin En Büyük İlahiyat Fakültesi Çanakkale\'de

Üniversitesi bünyesinde yapılacak bölgenin en büyük İlahiyat Fakültesi için ilk kazma vuruldu.

12.12.2012 12:39  Güncelleme: 12:44

Çanakkale Onsekiz Mart

Üniversitesi bünyesinde yapılacak bölgenin en büyük İlahiyat Fakültesi için ilk kazma vuruldu.

İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. ve Kolin İnşaat ile ÇOMÜ Rektörlüğü arasında imzalanan protokolün ardından 32 bin metre kare alana sahip İlahiyat Fakültesi'nin yapımına başlandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kurt, "İlahiyat Fakültesi hem Çanakkale'nin, hem de Türkiye'nin ileri gitmesinde rol oynayacak, hem de şehitlerimizin ruhlarının şad olmasına vesile olacak" dedi.

İnşaatın Barbaros Mahallesi Şekerpınar mevkiinde yükselmeye başladığını belirten Kurt, "Şehir merkezinde yer alacak fakülte toplam otuz iki bin metre kare alandan oluşacak ve 6 bin metrekare kapalı alanda hazırlık bölümü ve kütüphane, 6 bin metrekare dekanlık binası, 9 bin metrekare eğitim bloku, bunlardan bağımsız olarak tasarlanan 2 bin kişilik 2 bin 900 metrekare alana sahip konferans salonu ve 2 bin kişilik 4 bin metrekare cami blokları yer alacak.

İlahiyat Fakültesi 2500 öğrenci ve 120 hoca kapasiteli bir bina olacak"

dedi.

On sekiz ay içinde binanın tamamlanacağını anlatan Kurt, "Onsekiz

Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin 18 ayda tamamlanarak 2014 Nisan ayında hizmete girmesini planlıyoruz. 25 bin metre karelik alanda cami hariç durumda başlanan inşaat alanına sahip İlahiyat Fakültesi Kampüsü'nde dekanlık, derslikler, hazırlık bölümü ve kütüphane yer alacak.

Protokolde cami inşaatı yoktu. İlahiyat Fakültesi camisiz düşünülemez, cami bizim için bir laboratuardır. Öğrencilerimizin stajını yapabilecekleri bir mekan oluşturmaktadır. Derslerimizin bir bölümünü bu camide yapacağız. Camimiz hem halkın ibadetine açık bir mahal olacak, hem de öğrencilerimiz yetişmesini sağlayacak . Şu anda camimizin projede yer almaması bir dezavataj olarak görünüyor. Ümit ediyorum iş adamlarımız bize bu konuda gereken desteği verir ve camimizin de bir an önce temelini atarız" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bölgenin En Büyük İlahiyat Fakültesi Çanakkale'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement