Bolu 4 Milyon TL'lik Miras Arazi İçin 3'üncü Mezar Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bolu 4 Milyon TL'lik Miras Arazi İçin 3'üncü Mezar Açıldı

Bolu 4 Milyon TL\'lik Miras Arazi İçin 3\'üncü Mezar Açıldı

Sağlık Mahallesi'nde 4 milyon TL değerindeki yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik araziyi bölüşemeyen akrabaların hukuk mücaledesi 23 yıldır devam ediyor.

25.07.2013 15:40

Sağlık Mahallesi'nde 4 milyon TL değerindeki yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik araziyi bölüşemeyen akrabaların hukuk mücaledesi 23 yıldır devam ediyor. Konutların yükseldiği bölgede yer alan arazinin sahibi Basri Durak, 1989 yılında çocukları Mehmet Durak ve Durmuş Durak'ın arazisini elinden almaya çalıştıklarını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Basri Durak 1990 yılında vefat edince, arazisi çocukları Mehmet Durak, Durmuş Durak ve Fatma Ünal'a miras kaldı. Fatma Ünal da iki kardeşinin kendisine hakkını vermediği iddiasıyla haklarında dava açtı.

HALALARININ ÜVEY OLDUĞUNU İDDİA ETTİLER

Üç kardeş arasında uzun yıllar devam eden miras davası sürecinde Mehmet Durak, Durmuş Durak ve Fatma Ünal yaşamlarını yitirdi. Miras bu kez 3 kardeşin 12 çocuğuna kaldı. Geçen yıl sonuçlanan davada Fatma Ünal'ın haklı bulunması üzerine Durmuş ve Mehmet Durak'ın çocukları İlhami ve Ahmet Durak, Fatma Ünal'ın dedeleri Basri Durak'ın kızı olmadığını öne sürüp miras hakkı olmadığını talep ederek dava açtı. Bolu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında DNA testi için Mayıs ayında Fasıl Köyü Mezarlığı'nda bulunan Basri Durak ile Şehitler Mezarlığı'nda bulunan Fatma Ünal'ın mezarları açılarak örnekler alındı.

Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilen diş ve kemik numulerinde yapılan incelede, Fatma Ünal'ın Basri Durak'ın kızı olduğuna karar verildi. Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı 28 Haziran'da iki kemik numunesinin incelenmesinin ardından hazırladığı raporda, Basri Durak'ın Fatma Ünal için biyolojik babalığı reddedilmedi denildi. Raporda Fatma Ünal'ın Basri Durak'ın kızı olduğuna ilişkin kesin raporunun hazırlanması için annesi Behiye Durak'dan da numune alınması istendi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı'ndan gelen bir ekip eşliğinde Behiye Durak'ın Fasıl Köyü'nde bulunan mezarı açılarak örnekler alındı.

ANNEMİ MİRASTAN MAHRUM BIRAKMAK İÇİN BUNU YAPIYORLAR

Fatma Ünal'ın çocuklarından Zeki Ünal, mezarların açılmasının vicdanını yaraladığını belirterek şöyle dedi Şu mübarek günde bunları bize yaşatanları Allah'a havale ediyorum. Bugün yanına kalır ama ahirette yanlarına kalmayacak. İçim sızlıyor, gözlerim dolarak izliyorum, Bugünkü değeri 4 milyon TL'lik arazi için 23 yıldır hukuk mücadelesi veriyoruz. Annemi mirastan mahrum bırakmak için bunları yapıyorlar ama DNA testinde bütün gerçekler ortaya çıktı. Şimdi de üçüncü mezar açılıyor. Çok kötü bir durumla karşı karşıyayız.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu 4 Milyon TL'lik Miras Arazi İçin 3'üncü Mezar Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement