Bolu Belediyesi Taşeron Firma İşçilerini İşten Çıkardı - Son Dakika
Güncel

Bolu Belediyesi Taşeron Firma İşçilerini İşten Çıkardı

Bolu Belediyesi Taşeron Firma İşçilerini İşten Çıkardı

Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 26 işçi işten çıkarıldı.

22.04.2015 13:34

Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 26 işçi işten çıkarıldı. Belediye-İş Sendikası Bolu Şubesi Başkanı Sinan Ay, herhangi bir gerekçe gösterilmeden işçilerin işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde taşeron firmaya bağlı çalışan 26 işçiye, sözlü olarak işten çıkarıldıkları bildirildi. Tebligatların da evlerine gönderildiği belirtildi. İşten çıkarılma gerekçeleri kendilerine açıklanmayan işçilerin temizlik için kullandıkları süpürge ve kürekler de ellerinden alındı. İşçilerin kullandığı şantiye binası da belediye ekipleri tarafından kilitlendi.

Belediye-İş Sendikası Bolu Şubesi Başkanı Sinan Ay ile işçiler şantiye binasının önünde toplandı. Bir zabıta memuru işçilerin yanına gelerek binanın önünden uzaklaşmalarını istedi. Görevlilere "Kapıları kilitleyin, telsizleri alın" diye talimatlar veren, işçilerin uzaklaşmasını isteyen görevli ile Sinan Ay arasında tartışma yaşandı. Görevlilerin şantiye binasının kapısını açmasıyla birlikte Sinan Ay da bina içerisinde bulunan ve sendika tarafından işçilerin kullanması için alınan koltukları binadan çıkardı. Zabıta memuru koltukları tekrar binaya sokmak isteyince tartışma büyüdü. Olay yerine gelen polisler tarafları sakinleştirdi.

Taşeron firmaya bağlı çalışan işçilerin hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığını söyleyen Sinan Ay, "İşçilerimiz hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Kendilerine tebligat yapılmadı. Arkadaşlarımızın haklarını savunuyoruz" dedi. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu Belediyesi Taşeron Firma İşçilerini İşten Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement