Bolu'da Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Bolu'da Orman Yangını

Bolu\'da Orman Yangını

Bolu'nun Seben İlçesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı.

11.09.2015 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'nun Seben İlçesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı. Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Saat 15.30 sıralarında Seben'in Pipaklar mevkiinde, kuruyan otların, belirlenemeyen bir nedenle tutuşması sonucu yangın çıktı. Çalılık alanı saran alevler, rüzgarın da etkisiyle yayılarak yakındaki çam ormanına sıçradı. Köylüler, yangını bildirirken, küreklerle ve tarlalarını sulamak için kullandıkları tankerlerle yangına müdahale etti. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'nden çok sayıda ekip söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının Çatak Yaylası'nın bulunduğu alana da sıçramasının ardından Orman Genel Müdürlüğü'nden yangın söndürme helikopteri istendi. Aladağ'da bulunan izcilik kampından gelenler de söndürme çalışmalarına katıldı. İzci kıyafetli kişiler ellerinde kazma, kürek ve tırmıklarla yangın mücadelesine katıldı.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ile Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, bölgeye gelerek ekipleri yönlendirdi. Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 10 hektarlık alan kül oldu. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'da Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement