Bonzai Tehdidine Filmli Uyarı - Son Dakika
Güncel

Bonzai Tehdidine Filmli Uyarı

Bonzai Tehdidine Filmli Uyarı

Çanakkale Tabip Odası, son günlerde hızla yayılan ve ölümlere neden Bonzai tehdidine karşı gençleri uyarmak için tanıtım filmi hazırlattı.

08.08.2014 11:05

Çanakkale Tabip Odası, son günlerde hızla yayılan ve ölümlere neden Bonzai tehdidine karşı gençleri uyarmak için tanıtım filmi hazırlattı.

Filmin tanıtımında konuşan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Hülya Görgün, Bonzai'nin kullanımı gençler arasında giderek yaygınlaşan, esrara benzer etkilere neden olan sentetik bir psikoaktif madde olduğunu söyledi. Yüksek bağımlılık potansiyeli olan ve hiçbir tıbbi yararı olmayan Bonzai'nin Türkiye'de emniyet tarafından ilk olarak 2010 yılının Mayıs ayında tespit edildiğini, 2011 yılında yasa dışı maddeler sınıfına alınarak alınması, satılması, kullanılması ve bulundurulmasının suç kapsamında değerlendirilmeye başlandığını ifade eden Dr. Görgün, kullanım yaşının ise 13-14 yaş grubuna kadar düştüğünü kaydetti. Dr. Görgün, "Bu kadar önemli ve hassas bir konu üzerinde Çanakkale Tabip Odası (ÇTO) olarak halkın sağlığını korumak ve önleyici tedbirler almak konusunda kamusal sorumluluk hissedilmektedir. Bu nedenle de öncelikle gençlerin ve ailelerinin bağımlılık yapıcı maddeler konusunda doğru ve etkili bir şekilde bilgilendirilmesini amaçlayan çeşitli kamu kuruluşlarıyla iş birliği içinde olacak proje çalışmaları hazırlanmaktadır. Bu bağlamda Çanakkale Tabip Odası tarafından yönetmen Erkan Özcan'dan kısa bir film çekmesi istendi. Amacımız daha fazla kişiye ulaşmak ve doğru bilgiyi paylaşmaktı. Odamız adına, kamu yararına, eğitim amaçlı "Bir Tutam Zehir" isimli bu filmin çekimi kısa bir süre önce gerçekleşti" dedi.

Filmin yönetmeni Erkan Özcan, "Günümüz Türkiye'sinde madde bağımlılığı kullanım seviyesi artık ilkokul yaşlarına kadar inmiştir. Hiç şüphe yok ki bu durum toplumumuz ve geleceğimiz adına büyük tehlike arz etmektedir. Bu illetin özellikle bizim gibi gençlere verdiği, yok edilmez zararların gün geçtikçe büyümesi içten bile değil. Yaşanacak çok güzel şeyler varken bu yolda tükenen nice hayatlar hepimizin ortak sorunudur. Duyarlı her bireyin bir şeyleri değiştirebilme yetisi olduğuna inanarak yola çıktık ve bir etki uyandırabilme güdüsüyle bu projeyi geliştirdik. Sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiğimiz bu kısa filmde sadece gençleri uyarabilmeyi hedeflemedik. Anne ve babaların da kendi paylarına düşen görevleri hatırlayacaklarını umut ediyoruz. Bu projemizi hayata geçirmek için bizden desteklerini esirgemeyen herkese kendim ve ekibim adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan toplantıda hazırlanan filmin gösterimi de yapıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bonzai Tehdidine Filmli Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement