Saraybosna'da 'Bosna Hersek Ekonomisi' Konferansı Verildi - Son Dakika
Güncel

Saraybosna'da 'Bosna Hersek Ekonomisi' Konferansı Verildi

Saraybosna\'da \'Bosna Hersek Ekonomisi\' Konferansı Verildi

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, 'Bosna Hersek Ekonomisi: Fırsatlar ve Sorunlar Konferansı' düzenlendi.

11.12.2013 18:20  Güncelleme: 18:21

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, "Bosna Hersek Ekonomisi: Fırsatlar ve Sorunlar Konferansı" düzenlendi.

Bosna Hersek Dış Ticaret Odası tarafından düzenlenen konferansa, Dışişleri Bakan Yardımcısı Amel Kapetanoviç'in yanı sıra ülkedeki inşaat, tekstil ve deri sanayisi, uluslararası taşımacılık ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

Kapetanoviç, burada yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'e yabancı yatırımcıların gelmesi için çaba gösterdiklerini, bu çerçevede Libya Başbakanı Ali Zeydan ile bazı Libyalı işadamlarının yakın zamanda Bosna Hersek'i ziyaret etmelerinin planlandığını belirtti.

Sırbistan'daki Arap yatırımların son yıllarda arttığına işaret eden Kapetanoviç, "Sırbistan'daki tüm bu büyük yatırımlar uzun süren lobicilik faaliyetlerinin sonucu. Arap yatırımcılar, bir gecede karar verip Sırbistan'a yatırım yapmadı. Bunun ardında, strateji, istek ve para var. Bosna Hersek'e gerekli olan da stratejidir" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek Dış Ticaret Odası Başkanı Egrliç de Bosna Hersekli işadamlarının karşılaştıkları sorunların çözümü için çaba harcadıklarını, bu konuda yapılacak bir ön hazırlığın ardından yasal çalışma yapılmasını talep edeceklerini kaydetti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saraybosna'da 'Bosna Hersek Ekonomisi' Konferansı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement