Bozbey: "Gençler Karar Süreçlerinde Yer Almalı" - Son Dakika
Güncel

Bozbey: "Gençler Karar Süreçlerinde Yer Almalı"

Bozbey: "Gençler Karar Süreçlerinde Yer Almalı"

Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun Marmara Buluşması’na katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gençlerin karar süreçlerinde yer almaları gerektiğini söyledi.

31.03.2018 14:29

Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun Marmara Buluşması'na katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gençlerin karar süreçlerinde yer almaları gerektiğini söyledi.

Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya 10 ilden 40 temsilci genç katıldı. Toplantının açılışında Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de yer aldı. Gençlere yönelik çalışmalarının her geçen gün arttığını belirten Başkan Bozbey, "Genç dostu Nilüfer'de sizlerle birlikte olmak, sizleri ağırlamak bizler için gerçekten çok sevindirici. Biz gençlerin sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere; istihdam imkanlarına, ulaşım, konut, güvenlik gibi hizmetlere kaliteli ve kapsamlı bir şekilde ulaşmaları için çaba harcıyoruz. En önemlisi, gençlerin Nilüfer'de planlama ve karar süreçlerine katılımlarını sağlamak konusunda da önemli adımlar atıyoruz. Stratejik planımızı, gençlerle hazırlamak hedefindeyiz" dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin, önerilerinin dikkate alındığını belirten Bozbey, Gençlik Meclisi'nin şehre, topluma, dünyaya dair söylenecek sözlerin dile getirildiği bir oluşum olduğunu belirtti.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin geçen yıl Ulusal Gençlik Parlamentosu 13. Genel Kurulu'nda "Yılın Gençlik Meclisi" seçildiğini de hatırlatan Başkan Bozbey:

"Şu anda, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nde 120 gencimiz faal olarak yer alıyor. Gençlerin karar süreçlerinde yer almaları, demokrasi adına hem kazanım hem de sahiplenilmesi gereken bir haktır. Bunun yanı sıra, Türkiye'de demokrasinin yerelden yeşerdiği Nilüfer'de mahalle komiteleri yapılanmamızda genç kotamız bulunmaktadır.

18-29 yaş arası gençler, mahalle komitelerinde temsil edilmektedir. Hatta her okul tarafından belirlenen temsilciler, bulundukları mahallelerin komitelerinde doğal üyedir Nilüfer Gençlik Ofisi'ni yaklaşık iki yıl önce yaşama geçirdik. Maksadımız gençlerin fikirlerine en kısa zamanda cevap vermektir. Gençlik Ofisi şu anda, üniversite öğrencilerinin nüfus yoğunluğunun büyük bölümünü oluşturduğu Görükle'de hizmet veriyor. Ayrıca, Nilüfer İnovasyon Merkezimiz de, gençlerin yaratıcı fikirlerini uygulama ve hayata geçirme noktasında önemli bir rol üstleniyor. Her yıl düzenlediğimiz ÜnisporFest de yine gençlerle birlikte olgunlaştırıp hayata geçirdiğimiz bir projedir. Gençlere yönelik sürdürülebilir çalışmalarımız kapsamında Nilüfer Müzik Festivali'ni de saymak gerekir. Kısacası biz, Nilüferliler olarak gençlerin katılım hakkını, kültürel, sportif ve sosyal ihtiyaçlarını önemsiyoruz, genç dostu bir kent olmak arzumuzu, eyleme de geçiriyoruz. Bu çerçevede sizlerin önerilerinin her zaman Nilüfer'de dikkatle ele alınacağını vurgulamak istiyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Ulusal Gençlik Parlamentosu Marmara Bölgesi Koordinasyon toplantısı yapıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bozbey: 'Gençler Karar Süreçlerinde Yer Almalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement