Bozkırın yaban hayatı fotokapanda: Vaşak, karaca, su samuru böyle görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Bozkırın yaban hayatı fotokapanda: Vaşak, karaca, su samuru böyle görüntülendi

Kırıkkale'de akarsu kıyılarına ve ormanlık bölgelere yerleştirilen fotokapanlara takılan yaban hayvanlarının doğal ortamlarındaki günlük yaşamları ve beslenmeleri yer alıyor. Fotokapanlar sayesinde doğadaki canlıların popülasyonuna ilişkin bilgi ediniliyor.

27.08.2023 03:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozkırın yaban hayatı fotokapanda: Vaşak, karaca, su samuru böyle görüntülendi

KIRIKKALE - Kırıkkale'de akarsu kıyılarına ve ormanlık bölgelere yerleştirilen fotokapanlara takılan yaban hayvanlarının doğal ortamlarındaki günlük yaşamları ve beslenmeleri yer alıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şubesi ekiplerince, akarsu kıyılarına ve ormanlık bölgelere yerleştirilen fotokapanlar ile yaban hayatının takibi yapılıyor. 26 noktada bulunan fotokapanlara takılan görüntülerde vaşak, karaca, kurt, yaban domuzu, tavşan, su samuru, tilkinin günlük yaşamları ve beslenmeleri yer alıyor. Kaçak avcılıkla da mücadele eden av koruma memurları, fotokapanlar sayesinde doğadaki canlıların popülasyonuna ilişkin bilgi ediniyor. Yapılan araştırmalar neticesinde de farklı periyotlarla fotokapanların konumlarının yerleri değiştiriliyor.

Bozkırın yaban hayatı fotokapanda: Vaşak, karaca, su samuru böyle görüntülendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bozkırın yaban hayatı fotokapanda: Vaşak, karaca, su samuru böyle görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement