
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "BDP, dün bir kez daha Paris'teki olaylardan hükümeti sorumlu tutmak gibi kışkırtıcı tavrın içine girdi. Bunlar ucuz, çirkin siyaset örnekleridir. Fransa'ya soru soracak cesareti olmayanların, kendi efendilerine, örgütlerine soru soracak cesareti olmayanların kof kabadayılık örnekleridir" dedi.
Erdoğan, parti genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu süreçte herkesin sorumluluklarının farkında, sağduyulu ve hassas olması gerektiğini belirtti.
Bu sürecin en başta bir samimiyet testi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu süreç bir kez daha kimin çözümden yana olduğunu, kimin de acıdan, kandan ve gözyaşından yana olduğunu tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde netleştirecek bir süreçtir. Kendi kitlelerine, kendi yandaşlarına şirin görünmek adına sürecin hassasiyetini zedeleyenler hem kendileri kaybeder hem ülkeye millete kaybettirirler" diye konuştu.
Kendilerinin bu süreçte her türlü sözlü ve fiili kışkırtma karşısında 10 yıldır yaptıkları gibi sabrın tarafında durmaya devam edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Biz her türlü kışkırtma, tahrik, provokasyon karşısında soğukkanlılığımızı ve sağduyumuzu muhafaza edeceğiz. Çözümü bütün kalbimizle arzu ediyoruz ve bunun gerçekleşmesi için biz vakarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Birileri buradan farklı anlamlar çıkarmasın. Terörle mücadeleden vazgeçecek, terörle mücadeleyi asla askıya alacak değiliz. Terör örgütü silahlarını bırakıncaya kadar, terör örgütü saldırılarına son verinceye kadar bizim güvenlik güçlerimiz operasyonlarına devam edecektir. Şunu da ifade etmeliyim ki şu anda güvenlik güçlerimiz her zaman yaptıkları gibi kahramanca ülkenin huzuru için çalışırken aynı zamanda provokasyonların, kışkırtmaların, sabotajların yaşanmasının da önüne geçiyorlar.
Yarın ve cuma günü Diyarbakır, Tunceli, Mersin ve Kahramanmaraş'ta yapılacak gösterilerde de güvenlik güçlerimiz tahriklerin ve sabotajların önüne geçmek için yine son derece hassas ve müteyakkız olacaklardır."
Siyasetçilerin, sorumluluk makamında olanların da aynı hassasiyeti göstermelerini beklediklerini dile getiren Erdoğan, "Tekrar ediyorum, bu süreç bir turnusol kağıdıdır. Bu süreç aynı zamanda bir samimiyet sınavıdır. 75 milyon, kimin nerede durduğunu bu süreçte çok daha net olarak görecek ve eminim ki en güzel şekilde de takdir edecektir" dedi.
-"Bizim üzerimizden prim yapma gayreti içinde"-
Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Bakın BDP, dün bir kez daha Paris'te yaşanan olaylardan Hükümeti sorumlu tutmak gibi kışkırtıcı bir tavrın içine girdi. Bunlar ucuz siyaset örnekleridir, çirkin siyaset örnekleridir. Bunlar Fransa'ya soru soracak cesareti olmayanların, kendi efendilerine, kendi örgütlerine soru soracak cesareti bulunmayanların kof kabadayılık gösterileridir. Biz bunları yutmayız. Milletimiz de bunları yutmaz.
Dün bir başka kof kabadayılık örneğini de CHP'nin o malum teröristlere çiçek çocuk muamelesi yapan, teröristlerin evine taziyeye giden milletvekili sergiledi. Onun da kendi Genel Başkanı'na söz söyleyecek cesareti yok, kendi partisindeki milletvekili arkadaşlarına söz söyleyecek cesareti yok, bizim üzerimizden prim yapma gayreti içinde.
Şimdi ben çok merak ediyorum. Hani bu Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk'ün partisiydi, hani bu Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet'ten bile eski bir partiydi, hani bu CHP Cumhuriyet'i kuran partiydi- Her fırsatta 'Atatürkçüyüm' diyen 'Kemalistim' diyen Kuvayımilliye ruhunu sürekli istismar eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugün artık 'Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı' diyen bir parti haline geldiğini görüyoruz. Düşünebiliyor musunuz- CHP'nin bir milletvekili çıkıyor hem de Genel Başkan'ın hemşehrisi bir milletvekili çıkıyor, 'Ege'de Rumlara etnik temizlik yapıldı' deme cüretini gösteriyor. Yazık. Gerçekten çok yazık."
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, hemşehrisi olan bu milletvekilinden daha farklı bir zihniyete sahip olmadığını belirten Erdoğan, "Çünkü gizli ajandası var. O gizli ajandasını asla açamaz. İsrail'e sözcülük yapan, Fransa'ya avukatlık yapan, daha dün Suriye'de üniversite bombalayıp 49 genci alçakça katleden BAAS Partisi'ne, Beşşar Esed'e muhabbet sergileyen bir CHP Genel Başkanı, işte o malum milletvekilinden farklı bir yerde değildir" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › 'Bu 3 İlde Teyakkuzda Olacaklar' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?