Liderlik gelişimi konusunda uzman Praesta Türkiye'nin liderliğinde yürütülen "Yönetim Kurulunda Kadın" programı, Türkiye ekonomisini yönlendiren kurumlarda rol alan mentilerle yola devam ediyor. Bu şirketlerin en üst karar mercilerinde kadın oranını artırmayı hedeflemeye devam eden program kapsamında yönetim kurulu adayı kadınlar, farklı eğitim programları için de bir araya geliyor.
Bu eğitimlerden biri, KPMG Türkiye'nin ev sahipliği ile Grand Hyatt İstanbul'da gerçekleşti. Birinci ve ikinci dönem mentilerin katıldığı ve yönetim kurullarında mali tabloların yorumlanması hakkında rehber niteliği taşıyan finans eğitiminde, KPMG Türkiye İş Geliştirme ve Pazarlama Lideri Sait Gözüm "Bu Böyle Gitmez" başlığı taşıyan bir sunum da gerçekleştirdi.
Etkinlikte ayrıca Türkiye'de yönetim kurullarında kadın sayısını artırmak için somut bir önem taşıyan bir araştırmaya da yakın zamanda start verileceği açıklandı. KPMG'nin Praesta ve Forbes işbirliği ile gerçekleştireceğimiz "Kodu Çözmek" araştırması, Türkiye'de kadın yöneticilerin yönetim kademelerinde daha fazla temsil edilmelerini engelleyen önyargı ve yanlış inanışları ortaya koyacak.
BÖYLE GİTMEZSE DÜNYA EKONOMİSİ KAZANACAK!
Son 30 yıldır tüm dünyada, iş hayatı başta olmak üzere kadın ile erkek arasındaki her türlü eşitsizliğin kaldırılması yönünde ciddi mücadelelere tanık olduğumuzu vurgulayan Gözüm,sözlerini şöyle sürdürdü:
Birleşmiş Milletler (UN) çalışmalarının bu konuda ne yazık ki istenilen adımların henüz atılamadığının altını çizdi.
UN raporuna göre, kadınların;
Oysa yine yapılan çalışmaların eşitsizliğin ortadan kalkmasının dünya ekonomisi açısından da önemine değinen Gözüm, "Bazı hesaplamalara göre bu durum dünya ekonomisine %16'lık bir katkı sağlayacaktır" diye ekledi.
ÖNYARGILAR ORTAYA KOYULACAK!
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de şirket içinden yönetim kurulu üyelerinin seçildiği yetenek havuzunda kadın yönetici oranının düşük olduğunu vurgulayan Gözüm, sözlerini şöyle sürdürdü:
"SPK'nın koymuş olduğu, Yönetim Kurullarında en az bir kadın yönetim kurulu üyesi olması hedefinin gerçekleşebilmesi, daha çok İcracı olmayan kadın üyenin atanmasına bağlıdır.
Açık fikirli kuruluşların; yapısal engelleri ortadan kaldırmak, önyargıların üzerine gitmek ve daha fazla kadının yükselmesi için mesleki gelişim fırsatları sunmalarına, üst düzey pozisyonlardaki kadınların ise bu destekten faydalanmak, kariyerlerini ilerletmek istemelerine ve şirkete de sadık kalmalarına rağmen, terfi almakta zorlanmaları da bir başka gerçek. Bu nedenle KPMG olarak Praesta ve Forbes ile birlikte gerçekleştireceğimiz "Kodu çözmek" araştırmasını çok önemsiyoruz. Amacımız ülkemizdeki kadın yöneticilerin yönetim kademelerinde daha fazla temsil edilmelerini engelleyen önyargı ve yanlış inançları tespit etmek ve açık fikirli yönetimler için pratik çözüm önerilerini listelemek...."
Son Dakika › Güncel › 'Bu Böyle Gitmez' Dediler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?