Buharkent'te Belediye Başkanlığı El Değiştirdi - Son Dakika
Güncel

Buharkent'te Belediye Başkanlığı El Değiştirdi

Buharkent\'te Belediye Başkanlığı El Değiştirdi

Buharkent'te 7 oy farkla MHP'nin adayı Yusuf Vural'ın kazandığı açıklanan başkanlığı, AK Parti adayı Mehmet Erol'un itirazı üzerine el değiştirdi.

04.04.2014 17:41  Güncelleme: 17:48

Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde gayri resmi seçim sonuçlara göre 7 oy farkla MHP'nin adayı Yusuf Vural'ın kazandığı açıklanan belediye başkanlığı AK Parti adayı Mehmet Erol'un itirazı üzerine el değiştirdi. Yeniden yapılan sayımda, 27 oy farkla sandıktan AK Parti çıktı.

30 Mart'ta Buharkent'teki seçimlerde 9 bin 329 seçmenden 8 bin 733'ü sandık başına gitti. 2 bin 985 oy alan MHP adayı Yusuf Vural sandıktan birinci olarak çıktı. Seçimi 7 oy farkla kaybeden AK Parti adayı Mehmet Erol, Nazilli İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İtirazın ardından yapılan sayımda AK Parti'ye 3 bin 27, MHP'ye ise 3 bin oy çıktı. İlçe Seçim Kurulu, itirazın değerlendirilmesinin ardından sonucu askıya çıkartarak duyurdu.

İtirazın ardından seçimi kazanan AK Parti adayı Mehmet Erol, "Hakkın ve adaletin tecil etmesini istiyorduk. Zaten itirazlarımızda milli iradenin tecelli etmesiydi. Bu gerçekleşti, sevinçliyiz. Biz bu mücadelede sadece kendimizin hakkını değil, bize oy verenlerin hakkını da savunmak için bu yola girdik, mücadelemizi yaptık. Hakkımızı aldığımız için sevinçliyiz. Buharkentimiz için karar hayırlı olsun" dedi.

MHP'nin bu kararın ardından İl Seçim Kurulu'na başvuracağı bildirildi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Buharkent'te Belediye Başkanlığı El Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement