Bulgaristan'da Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bulgaristan'da Hükümet Karşıtı Gösteriler

23.07.2013 12:53

Başbakan Plamen Orşarksi hükümetine karşı gösteriler 40. gününde sürerken, protestocular parlamento önünde hükümet için sembolik cenaze töreni düzenledi

Bulgaristan'da Başbakan Plamen Oreşarski hükümeti'ne karşı 40. gününe gününe giren protestolarda göstericiler, parlamento binası önünde hükümet için sembolik cenaze töreni yaptı.

Başkent Sofya'da bir aydan fazladır süren protestolar bugün parlamento önünde geleneksel "kahve molası" ile başladı. Ücretsiz kahve, börek ve yoğurt dağıtılan gösteride protestocular parlamento binası önünde toplanarak, hükümeti istifaya çağırdı.

"İstifa" ve "mafya" sloganları atan göstericiler, Plamen Oreşarski hükümetinin ve ülkedeki tüm siyasi sistemin sembolik olarak cenazesini kaldırdı. Göstericiler, Hristiyan geleneğine uygun bir tabut getirerek, gönüllü papazın da yardımıyla cenaze töreni düzenledi.

İktidardaki koalisyon ortaklarından Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'ni (HÖH) aynı tabuta koymaya çalışan göstericiler, tabutun üzerine bozuk para attı. Tabutun üzerine bırakılan paraların, "hükümetin öbür dünyada günahlarınının bedelini ödemesi" mesajı taşıdığı ifade edildi.

Protestocular daha sonra bazı caddelerde trafiği engelleyerek bir süre yürüdü.

Bulgaristan'da hükümet karşıtı gösteriler 40 gündür devam ediyor. Binlerce göstericinin katılımıyla akşam saatlerinde de başkent Sofya'nın merkezindeki ana caddelerde yürüyüş düzenleniyor. - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Hükümet Karşıtı Gösteriler - Son Dakika


Advertisement