Bulgaristan Hükümeti Göreve Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bulgaristan Hükümeti Göreve Başladı

09.04.2024 10:29

Bulgaristan'da geçici hükümetin üyeleri Meclis'te düzenlenen yemin töreniyle görevlerine resmen başladı. Başbakan Dimitar Glavçev'in kurduğu hükümetin ana görevi, 9 Haziran'da yapılacak erken seçimlerin ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinin organizasyonunu yapmak olacak. Tören sırasında Rusya yanlısı ve NATO ile AB karşıtı olan bazı milletvekilleri protesto amacıyla oturdu.

Bulgaristan hükümeti, Meclis'te düzenlenen yemin töreninin ardından resmen görevine başladı.

Başbakan Dimitar Glavçev'in kurduğu geçici hükümetin üyelerinin yemin töreni için parlamentoda olağanüstü oturum düzenlendi.

Bir başbakan yardımcısı ve 19 bakandan oluşan hükümet üyeleri tek tek yemin etti.

Hükümetin ana görevi, 9 Haziran'da eş zamanlı düzenlenecek Bulgaristan Ulusal Meclis erken seçimleri ve Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin organizasyonu olacak.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in de katıldığı yemin töreninin ardından Bulgaristan'ın ulusal marşı ve Avrupa Birliği (AB) marşı okundu.

Parlamentoda Rusya yanlısı ve NATO ile AB karşıtı olan "Vızrajdane" (Yeniden Doğuş Partisi) milletvekilleri, AB marşı sırasında protesto amacıyla koltuklarında oturdu.

Ülkede süren siyasi istikrarsızlık yüzünden Başbakan Glavçev'in hükümeti, Bulgaristan'da son üç yılda göreve gelen 7. hükümet olacak.???????

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan Hükümeti Göreve Başladı - Son Dakika


Advertisement