Burdur Belediye Başkanı Ercengiz'den Yorgancılık Yapan Münevver Muslu'ya Ziyaret - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz'den Yorgancılık Yapan Münevver Muslu'ya Ziyaret

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
 Güncelleme: 

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye’de geleneksel el sanatı olan yorgancılığı sürdüren az sayıdaki kadın ustadan biri olan Münevver Muslu’yu ziyaret etti.

(BURDUR) - Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye'de geleneksel el sanatı olan yorgancılığı sürdüren az sayıdaki kadın ustadan biri olan Münevver Muslu'yu ziyaret etti.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, yorgancılık ustası Münevver Muslu'ya konuk oldu.

Ziyaret sonrasında açıklama yapan Ercengiz, "Burdur'un tek kadın yorgancı esnafı Münevver Hanım'ı ziyaret ettik. Esnafın zanaatkarın halini dinlemek istedik. Ayda 50 tane yorgan dikse; kira vermeden, elektrik, su, stopaj, Bağ-kur primi ödemeden ancak asgari ücrete ulaşacak bir kazanç elde edebiliyor. İşte bu nedenle yavaş yavaş zanaatkarlarımızı kaybediyoruz. Esnafımızın da dertlerinin farkındayız. Elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz. Tüm esnafımıza kolaylık, bol ve bereketli kazançlar diliyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA