Burdur Btb'ye Tahıl Analiz Cihazı - Son Dakika
Güncel

Burdur Btb'ye Tahıl Analiz Cihazı

Burdur Btb\'ye Tahıl Analiz Cihazı

Ticaret Borsası'nda (BTB) tahıl analiz odasının tamamlanmasının ardından alınan tahıl analiz cihazı üyeler ve üreticilerin hizmetine sunuldu.

23.07.2015 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ticaret Borsası'nda (BTB) tahıl analiz odasının tamamlanmasının ardından alınan tahıl analiz cihazı üyeler ve üreticilerin hizmetine sunuldu. BTB Başkanı Yılmaz Başar, hizmet binasına oluşturulan tahıl analiz odasının tamamlanmasının ardından yönetim kurulu kararıyla 34 bin euro değerindeki tahıl analiz cihazının kurulumu ve kalibrasyonunun yapıldığını söyledi. Cihazın buğday, arpa, mısır, yulaf, tırtıkale ve daha birçok üründe, öğütmeye gerek duymadan 1 dakika gibi sürede protein, rutubet, hektolitre ağırlığı, glüten ve sedimantasyon değerlerinin alınabildiğini aktaran Başar, "Uzun yıllardır eksikliği hissedilen tahıl analiz cihazımız, geçen hafta itibariyle hizmet vermeye başladı" dedi.

Tahıl analiz cihazının hem üretici hem de hububat satışı yapan esnaf için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Başar, "Örneğin hububat cihazı sayesinde buğdayın fiziksel özellikleri ve bunlara bağlı olarak değişen un kalitesi hakkında bilgi sahibi olunuyor. Böylece kaliteli hububat alımı ve satımı yapılmış olunuyor" diye konuştu.

Borsa olarak rutin olmaktan çıkıp gerçek anlamda üyelerine hizmet veren hale dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydeden BTB Başkanı Yılmaz Başar, "İlerleyen aylarda da yeni projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Hedefimiz yüzde 100 üye memnuniyeti ve kurumsal bir yapıya ulaşma. Bu nedenle üye odaklı hizmet vermek temel felsefemiz olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Btb'ye Tahıl Analiz Cihazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement