Burdur Kadın Girişimciden 2.5 Milyon Liralık Tesis - Son Dakika
Güncel

Burdur Kadın Girişimciden 2.5 Milyon Liralık Tesis

Burdur Kadın Girişimciden 2.5 Milyon Liralık Tesis

Kadın girişimciden 2.5 milyon liralık tesisBurdur'un Yeşilova İlçesi'nde kadın girişimci 33 yaşındaki Ayşe Taşlıoğlu'nun Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) hibe desteği verdiği 2.5 milyon liralık entegre et tesisi açıldı.

25.05.2016 11:21

Kadın girişimciden 2.5 milyon liralık tesis

Burdur'un Yeşilova İlçesi'nde kadın girişimci 33 yaşındaki Ayşe Taşlıoğlu'nun Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) hibe desteği verdiği 2.5 milyon liralık entegre et tesisi açıldı.

Tesisin açılışına Vali Hasan Kürklü, Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, Tefenni Kaymakamı Onur Yeniay, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran ve diğer protokol üyeleri de katıldı. Açılışta konuşan Vali Kürklü, Burdur'un TKDK'dan 9 çağrı döneminde 150 milyon lira hibe desteği alacağını söyledi. Son dönemdeki yatırımlarla Burdur'un hayvancılığın merkezi olduğunu aktaran Vali Kürklü, "Günde bin tona yakın süt üretiyoruz. En büyük eksiğimiz bir markaya ihtiyacımız olmasıdır. Bir süt markamız, bir peynir markamız yok. Dolayısıyla kaliteli bir süt üretiyoruz, sütümüz kaliteli ama markamız yok. Bu noktada da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) işbirliği ile önümüzdeki dönemde 4 milyon lira bütçesi olan süt işleme merkezi kuracağız. Bu süt işleme merkezinden sonra ilimize yakışır bir markanın oluşturulması noktasında da çok ciddi çalışmalar yapılacak" dedi.

Ayşe Taşlıoğlu'nu gösterdiği cesaretten dolayı kutlayan Vali Kürklü, "Kadın girişimci olarak böyle cesaret göstermesi bizleri de son derece mutlu ediyor. İnşallah diğer kadın girişimcilerimize örnek olacağı ümidindeyiz. Kadınlarımız çalışır ve bir şeyler yapmaya gayret ettiği müddetçe inşallah sırtımız da yere gelmez diye düşünüyorum. Erkeklerimize de örnek olsun" diye konuştu.

TKDK İl Koordinatörü Mesut Yıldıran da Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak yardımlarıyla hem besicilik hem de et işleme sektöründe Burdur'daki potansiyeli ortaya çıkarmak ve bu potansiyelden halkın maksimum seviyede faydalanmasını amaçladıklarını söyledi. Yıldıran, şöyle dedi:

"Sıfırdan inşa edilerek işletmeye açılan kesimhane ve et tesisi projesinin yatırım tutarı yaklaşık 2 milyon 500 bin liradır. Hibe tutarı ise 1 milyon 300 bin liradır. Avrupa standartlarında olan bu tesisin Yeşilova'mıza kazandırılmasından dolayı mutluyuz. İl koordinatörlüğü olarak proje kabul etmeye başladığımız 9'uncu çağrıdan bu yana 292 başvuru sahibiyle sözleşme imzaladık. Bunlardan 257'sinin ödemesi tamamlanmış olup, faydalanıcılarımızın hesabına yaklaşık 46 milyon 600 bin lira yatırılmıştır. Kalan projelerinin de ödenmesi ile birlikte bu tutar 83 milyon 250 bin lirayı bulacaktır. Böylece Burdur'a toplamda 145 milyon lira yatırım yapılmış olacaktır."

Konuşmaların ardından Vali Kürklü ve protokol üyeleri tarafından işletmenin açılışı gerçekleştirildi ve tesis gezildi. 2 bin metrekare kapalı alanı olan 20 kişinin istihdam edileceği tesiste günde 36 büyükbaş hayvan kesilebileceğini söyleyen Ayşe Taşlıoğlu, "Daha sonra yapacağımız ilavelerle yatırım tutarı 5 milyon lirayı bulacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Kadın Girişimciden 2.5 Milyon Liralık Tesis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement