Burdur-Yarsav Başkanı Tarhan: Siyasi İktidar Yargıya Baskı Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Burdur-Yarsav Başkanı Tarhan: Siyasi İktidar Yargıya Baskı Yapıyor

Burdur-Yarsav Başkanı Tarhan: Siyasi İktidar Yargıya Baskı Yapıyor

-yargıçlar ve Savcılar Birliği (yarsav) Başkanı Emine Ülker Tarhan, Yargıçlar ve Savcıların Siyasi İktidarın İstediği Soruşturmaları Yapmaya, Onaylamadığı Soruşturmaları Yapmamaya veya Üzerini Kapatmaya Zorlandığını Öne Sürdü.

20.06.2010 22:25

-YARGIÇLAR ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan, yargıçlar ve savcıların siyasi iktidarın istediği soruşturmaları yapmaya, onaylamadığı soruşturmaları yapmamaya veya üzerini kapatmaya zorlandığını öne sürdü.

Burdur'da Eğitim-İş Burdur Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve CHP İl Teşkilatı öncülüğünde düzenlenen 'Anayasa Değişikliği' konulu konferansa, YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ve YARSAV Başkan Yardımcısı Fetih Say konuşmacı olarak katıldı. YARSAV Başkanı Tarhan, konferans öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in serbest bırakılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarhan, şunları söyledi:

"O kadar çok ses kaydı var ki inanın artık ses kayıtlarından başımız döndü. Bizim ses kayıtlarıyla ilgili YARSAV olarak röntgenleme gözetleme dinlemeyle ilgili tavrımız çok nettir. Biz bu hukuksuzluk, bu kuraldışılık, bu kanunsuzluğun asla içeriğine girip meşrulaştırmayız. Yani içeriğini asla tartışmayız. Çünkü çerçevesi onun hukuksuzdur. Sadece bunu tartışırız. Onu kınarız. Bunun yapılmaması gerektiğini söyleriz. Hukuksuz hiçbir şeyi tartışmayız. İçeriğini tartışmıyoruz. Başsavcı Cihaner'in tahliyesini son derece mutluluk verici buluyorum. Çünkü başsavcı Cihaner'in tutukluluğu 'yok' hükmündeydi. Yetki gaspına dayalı bir tutuklamaydı. Böyle bir tutuklama zaten yoktu. Yokluğunu yüksek mahkeme tescil etmiştir."

İKTİDAR BASKI YAPIYOR

Tarhan, konferansta yaptığı konuşmada ise yargıçlar ve savcıların siyasi iktidarın istediği soruşturmaları yapmaya, onaylamadığı soruşturmaları yapmamaya veya üzerini kapatmaya zorlandığını öne sürdü. Gizli soruşturmaları bizzat yayınlatanlar hakkında hiçbir işlem yapılmadığını kaydeden Tarhan, şöyle devam etti:

"Deniz Feneri dosyasına iktidar çevrelerini zor duruma sokmaması için yayın yasağı konulurken, kendilerini güçlendireceğini varsaydıkları soruşturma dosyalarının her gün iktidar yanlısı televizyon ve gazetelerde tefrika halinde yayınlanmasına izin verildi. Siyasal iktidarı eleştiren yazılar yazan gazetecilerin tek tek fotoğrafları yayınlanarak neredeyse lince davet edildi. Bu gazetenin daha önce türban konusunda Gümüşhane Baro Başkanı'nı ardından da Danıştay üyelerinin fotoğraflarını yayınlayarak hedef gösterdiği bu kişilerin öldürüldüğü dikkate alındığında nasıl bir korku ve tehdit ortamı yaratıldığı değerlendirilmelidir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur-Yarsav Başkanı Tarhan: Siyasi İktidar Yargıya Baskı Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement