Bursa Çanakkale'den Ankara'ya Yürüyen 3 Kadın Bursa'ya Ulaştı-Hd - Son Dakika
Güncel

Bursa Çanakkale'den Ankara'ya Yürüyen 3 Kadın Bursa'ya Ulaştı-Hd

Çanakkale'den Ankara'ya yürüyen 3 kadın Bursa'ya ulaştıTürkiye'de yaşanan çocuk, kadın istismarı ve tecavüzlere dikkat çekmek amacıyla Çanakkale'den Ankara'ya yürüyüşe geçen 3 ev hanımı ve anne Dilek Taş, Hülya Kurt ile Nursel Karagöz Bursa'ya ulaştı.

15.03.2018 16:52

Çanakkale'den Ankara'ya yürüyen 3 kadın Bursa'ya ulaştı

Türkiye'de yaşanan çocuk, kadın istismarı ve tecavüzlere dikkat çekmek amacıyla Çanakkale'den Ankara'ya yürüyüşe geçen 3 ev hanımı ve anne Dilek Taş, Hülya Kurt ile Nursel Karagöz Bursa'ya ulaştı.

Özellikle son günlerde Türkiye'ye yaşanan çocuk, kadın, hayvan istismarı ve tecavüzlerine dikkat çekmek amacıyla Çanakkale'den yürüyerek Ankara'ya gitmek için yola koyulan ev hanımı ve anne Dilek Taş, Hülya Kurt ile Nursel Karagöz, 12 günlük yolculuğun ardından Bursa'ya ulaştı. 3 Mart 2018 tarihinde Çanakkale'den yola çıkan 3 kadın, 280 kilometrelik yolu kat ederek Bursa'ya giriş yaptı. İzmir-Bursa-İstanbul-Ankara Otoyolu'nda yürüyen 3 anneye, jandarma ve polis ekipleri de eşlik ederek güvenlik önlemi alıyor.

SİYASİ DEĞİL İNSANİ BİR HAREKET

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Ahmetçe köyünde yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Dilek Taş, Bursa'ya ulaştıklarında DHA mikrofonlarına konuştu. Taş, 3 Mart'ta 3 kadın, 3 insan, 3 anne olarak Çanakkale'den Ankara'ya gitmek için yola koyulduk. Amacımız çocuk, kadın, hayvan ve doğa istismarlarına, tecavüzlerine katliamlarına ve şiddetine dikkat çekmek. Topladığımız imzalar ile Ankara'da mecliste bir dilekçe vereceğiz. 280 kilometrelik yolculukta bir zorluk ile karşılaşmadık. Vatandaşların büyük bir ilgisi var. Günde ortalama 20 kilometre yürüyoruz. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi için yola düştük. Yaşadığımız zorluklar bize hiç geliyor. Çocuklarımızın, kadınlarımızın, hayvanlarımızın ve doğamızın üzerinden ellerini çeksinler. Çekmeyenlerde en ağır şekilde, hiç bir indirimden aftan faydalanmadani ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılsınlar. Bu siyasi değil insani bir hareket, acının ve çocuğun çığlığının dini, ırkı, dili, rengi olmaz. Bizim hiç bir dernek veya siyasi bir parti ile alakamız yok. Biz anne, kadın ve insan olarak yürüyoruz. dedi.

Bursa Çanakkale\'den Ankara\'ya Yürüyen 3 Kadın Bursa\'ya Ulaştı-Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Çanakkale'den Ankara'ya Yürüyen 3 Kadın Bursa'ya Ulaştı-Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement