Bursa'da 'Gemlik Yürüyüşü' Alarmı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da 'Gemlik Yürüyüşü' Alarmı

Bursa\'da \'Gemlik Yürüyüşü\' Alarmı

Öcalan'ın avukatları ve aileleriyle görüştürülmeyişini protesto nedeniyle Gemlik'te alınan önlemler sürdürülüyor.

09.10.2011 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da BDP'NİN YAPACAĞI 'GEMLİK YÜRÜYÜŞÜ' ALARMI (2)

PROTESTO GÖSTERİSİ YAPAN ÜLKÜCÜLER KENDİ ARALARINDA TARTIŞTI

Bursa Valiliği'nin, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları ve aileleriyle görüştürülmeyişini gerekçe gösterip bugün İmralı ile deniz ulaşımının yapıldığı Gemlik ilçesinde, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED), BDP ve DTK'nın desteğiyle yapılması planlanan basın açıklaması ve yürüyüşe izin vermemesi nedeniyle alınan önlemler sürdürülüyor.

Gemlik'te öğle saatlerinde Türk bayrağı ile kısa yürüyüş yapıp İstiklal Marşı okuduktan sonra dağılan ülkücülerden oluşan 30 kişilik grup, İskele Meydanı'nda eylemlerini sürdürmek istedi. Polisin dağılmaları için uyardığı gruptakiler arasında, 'Eyleme devam edelim', 'Eyleme devam etmeyip dağılalım' tartışması çıktı. İki gencin kavga ettiği bu tartışmayı polis ayırdı. Göstericiler daha sonra dağıldı.

BDP İL BAŞKAN YARDIMCISI: POLİS ŞEHİRDEN ÇIKMAMA İZİN VERMEDİ

Bu arada BDP Bursa İl Başkan Yardımcısı Ayla Yıldırım, bugün bir grup arkadaşıyla birlikte toplanmalarına izin verilmeyen Gemlik'e gitmek istediklerini fakat polisin kendilerine izin vermeyip, şehirden çıkmamaları için uyardığını bu nedenle de Gemlik'e gidemediklerini söyledi.

VALİ CİVELEK, EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN BİLGİ ALDI

Yalova Valisi Esengül Civelek, Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde düzenlenmesi planlanan ancak Valilik tarafından izin verilmeyen yürüyüş ile ilgili Yalova'da gerçekleştirilen polis kontrol noktasına gelerek İl Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız'dan bilgi aldı.

Yalova- Bursa yolu, Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde uygulama yapan, araçları tek tek kontrol eden, otobüslerde kimlik kontrolü yapan polislerin yanına gelen Vali Civelek, çalışmaları izledi.

Öte yandan Yalova'daki Topçular Feribot İskelesi'nde de jandarma tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Feribottan inen araçlar kontrol edildi.

BDP'LİLER Yalova'DA AÇIKLAMA YAPTI

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde yapılmak istenen yürüyüşe katılamayan Yalova'daki BDP'liler, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. BDP Yalova il binası önünde partililer adına açıklama yapan BDP İl Başkan Yardımcısı Evrim Öztürk, demokratik taleplerini dile getirmek için basit basın açıklamasına dahi izin verilmeyen zihniyetin Kürt halkına yaşama hakkı tanımadığını öne sürerek, "Operasyon, tutuklama, işkenceden ve hatta ölümden korkmadan, onurluca demokratik direniş hakkımızı kullanacağız" dedi.

SG, NK(FK/İD) - Yalova/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da 'Gemlik Yürüyüşü' Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement