Bursa Herşeyin En İyisine Layık - Son Dakika
Güncel

Bursa Herşeyin En İyisine Layık

Bursa Herşeyin En İyisine Layık

Büyükşehir Belediyesi Tarafından Düzenlenen 'Bursa İçin Proje Üretiyorum' Yarışmasında Mansiyon Alan Projelerin Sahipleri Törenle Ödüllerine Kavuştu.

19.01.2011 01:44  Güncelleme: 01:47

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 'Bursa İçin Üretiyorum' başlıklı proje yarışmasının ödül töreninde, Bursa'da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "Herşeyin en iyisine layık olan Bursa'nın örnek bir kent olmasını istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, kente değer katan çalışmalarına hızla devam ediyor. Vatandaşların şehrin geleceğiyle ilgili önerilerinin yer aldığı 'Bursa İçin Üretiyorum' proje yarışmasında mansiyon kazanan Bursalılar, Tayyare Kültür Merkezi küçük salonda düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği yarışma ile kentin geleceği konusunda vatandaşların da söz sahibi olmasının benimsendiğini belirtti. Yarışmanın iki ayrı kategoride yapıldığını belirten Başkan Altepe, "Konumuz Bursa. Bu kentte doğduk, bu kentte doyuyor ve yaşıyoruz. Bizden sonra da çocuklarımız ve torunlarımız burada yaşayacak. Bursa'da yaşadığımız için çok şanslıyız. Çünkü Bursa yeryüzünün Cennet köşesi" dedi.

"Bizler ayrıcalıklı ve şanslı insanlarız"

Bursa'ya hizmet etmenin kendisi için onur olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bu şehir önemli. Çünkü Bursa'nın büyük gizemi ve değerleri var. Bizler ayrıcalıklı ve şanslı insanlarız. Yerel yönetimler olarak kentimizde güzellikleri yaşama hedefiyle çalışıyoruz. Artık şehirler yarışıyor. Dünyada güzel olan ne varsa Bursa'ya taşıyalım istiyoruz. Tüm ekibimizle dünyadaki en güzel örnekleri yerlerinde inceleyip Bursa'ya güzellikleri taşımaya çalışıyoruz. En az kaynakla en güzel projeleri gerçekleştiriyoruz.

Emanet aldığımız kenti en güzel şekilde çevresi, doğal güzellikleri ve tarihi eserleriyle kısa zamanda toparlayıp geleceğe bırakalım" diye konuştu.

"Bu şehir hepimizin"

Başkan Altepe yarışmayla vatandaşların teşvik edileceğini sözlerine ekleyerek, "Bu şehre sahip çıkmak ve aidiyet duygusunun gelişmesini istiyoruz. Gençlerle üniversitedeki hocalarımızla, tüm vatandaşlarımızla herkes kente kafa yorsun, insanlar katılımcı olsunlar, şehirle ilgili projeler üretsinler ve bu şehre sahip çıksınlar.

Tüm projelerimize herkesi dahil etmeye gayret ediyoruz ki herkes yatırımlarda kendisinden bir parça bulsun. Bu şehir hepimizin, bu şehir için ne üretirsek kendimiz için üreteceğiz. Bunun siyasetle ilgisi yok, Bursa farklı bir şehir. Bu farkıyla örnek bir kent olsun" dedi.

Yarışmanın ileriki dönemlerde de gelişerek gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen Başkan Altepe, "Biz herşeyin en iyisine layığız. Yarışmaya katkı koyan ve ödül alan herkesi tebrik ediyorum. Düşünmeye devam edin, ürettikleriniz uygulanabilir şeyler olsun, bizler de uygulayalım. Herşeyin güzelini ve iyisini, her şeyin ilki Bursa'da olsun" şeklinde konuştu.

Ödüller sahiplerini buldu

Bursa'dan 112 kişinin proje ürettiği yarışmada, vatandaşların katıldığı kategoride, 'Tecrübeli Eşyalar AVM' adlı projesiyle Selim Güneş, 'Eğitimli Toplum, Meyveli Ağaç' projesiyle Mehmet İnkaya, 'Oyuncak Kütüphanesi' projesiyle Zeynep Çetintaş, 'Koza Bayramı' adlı projeyle Meral Evcin Özdemir ve 'Bursa Labirent – Düşünsel Alan Parkı' projesiyle de Namık Kemal

Karakaş, bin TL değerindeki para ödülünün sahibi oldu.

Yarışmada Büyükşehir Belediyesi ile buna bağlı birimler ve BUSKİ personelinin katıldığı diğer kategoride ise Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı'ndan Ayten Başdemir 'Deniz Havuzları' ile Ahmet Demirören 'Harekete Duyarlı Aydınlatma Sistemi İle Şehir Aydınlatması' ve Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı'ndan Sibel Özaksoy 'Panoromik Hisar Asansörü' başlıklı projeleriyle bin TL değerindeki ödüllerini Başkan Altepe'nin elinden aldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve meclis üyelerinin de katıldığı ödül töreninde proje sahipleri projelerinin detaylarını anlattı.

'Koza Bayramı' adlı projenin sahibi Meral Evcin Özdemir, Başkan Altepe'ye koza nakışıyla yapılan bir tablo armağan etti. Başkan Altepe de ünlü modacı Faruk Saraç idaresinde çalışmalarına devam eden Fabrika-i Hümayun'da koza işiyle ilgili bir çalışmanın yapılabileceğini müjdeledi.

Proje sahipleri yarışmayla kendilerini ifade etme fırsatı veren Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bursa Herşeyin En İyisine Layık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement