"Büyük Düşünenler" - Son Dakika
Güncel

"Büyük Düşünenler"

"Büyük Düşünenler"

NetApp İnovasyon Zirvesi 2012'de bir araya geldi.

21.03.2012 11:11

NetApp İnovasyon Zirvesi 2012 "Büyük Düşünenler Buluşuyor" Etkinliğinde bilişim sektörünün devleri "Büyük Veri" ve "Bulut Bilişim" çözümlerinin iş dünyasındaki kritik rolünü değerlendirdi.

Veri depolama alanında dünyanın lider markalarından NetApp'ın Türkiye'de ikinci kez düzenlediği zirve, geniş bir katılımla, Cisco başta olmak üzere; Citrix, Commvault, Fujitsu, IBM gibi dünya devleri ile Datamarket, Datacore, Matris Net Vizyon, Oytek, Prolink, Sürat Teknoloji ve Tara Sistem gibi yerel iş ortaklarının katılımıyla Swiss Otel'de gerçekleştirildi.

Zirveye katılan NetApp EMEA Bölgesi Gelişmekte Olan Ülkelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Remo Rossi yaptığı konuşmada NetApp Türkiye'nin EMEA Bölgesi içindeki en başarılı ülkelerden biri olduğunun altını çizdi.

Rossi, "Türkiye'yi, teknolojinin çekim merkezi olarak görüyoruz. Türkiye'de yeni teknolojilere olan ilgi inanılmaz boyutlarda ve pazar son derece dinamik. Türkiye'de her yıl ortalama %65 oranında büyüme kaydediyoruz bu anlamda Türkiye bizim için çok önemli bir pazar ve bu pazarda sağlam adımlarla liderliğe doğru ilerliyoruz.

Bunun için gerekli olan tüm yatırımları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. NetApp İnovasyon Zirvesi, Türkiye'ye yaptığımız bu büyük yatırımları gösteren bizim için oldukça önemli bir etkinlik. Bu sene zirvenin temasını bilişim sektörünün geleceğini şekillendiren Büyük Veri ve Bulut Teknolojileri üzerine kurguladık. Bu alanda geleceğin teknolojilerini pazara ilk sunan öncü bir firmayız. Bugün, büyük bir ilgiyle gerçekleştirdiğimiz zirvede, bu alanlardaki inovatif çözümlerimizi katılımcılarımıza aktarma fırsatı yakaladık. Türkiye'de karşılaştığımız ilgiden son derece memnunuz, aldığımız pozitif yorumlar başarımızı kanıtlıyor" dedi.

NetApp Türkiye Ülke Müdürü Behçet Yumrukçallı ise şu sözleriyle NetApp Türkiye'yi ve gerçekleştirilen zirveyi değerlendirdi: "Türkiye'deki güçlü ekibimiz ile her yıl önemli başarılara imza atıyoruz ve hızla liderliğe yükseliyoruz. IDC'ye göre Türkiye'deki veri depolama kapasitelerinde 2013 yılının sonuna kadar her yıl ortalama %40'lık bir büyüme bekleniyor. Özellikle "Büyük Veri" ve "Bulut Bilişim" kavramlarının bilişim sektörüne yön vereceğine inanıyorum. Bu kapsamda BT liderlerinin vereceği kararlar sadece bu günkü rekabet yapısını etkilemekle kalmayıp, işletmelerde uzun soluklu başarının da anahtarı olacak. Gerçekleştirdiğimiz NetApp İnovasyon Zirvesi 2012 "Büyük Düşünenler Buluşuyor" Etkinliğinde karşılaştığımız yoğun ilgi bu konuya verilen önemi ve bizlere duyulan güveni gösteriyor. Hedefimiz bu büyük buluşmayı önümüzdeki yıllarda da tekrarlayarak gelenekselleşmesini sağlamak" dedi.

Zirvede, Borusan Holding Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Çötelioğlu, NetApp çözümleri ile elde ettikleri başarıyı katılımcılara aktarırken; Cisco Türkiye Veri Merkezi ve Sanallaştırma Çözümler Satış Yöneticisi Aytuğ Sayın ve Cisco Orta Doğu, Afrika, Türkiye ve BDT Veri Merkezi Çözümleri İş Geliştirme Yöneticisi Ahmed Rashad, gerçekleştirdikleri sunumlarda firmalara başarı getirecek en yeni teknolojileri aktardılar.

Sunumların ardından, 40 yılı aşkın sanat deneyimine sahip Ali Poyrazoğlu'nın katılımı ile düzenlenen "Geleceği Tasarlamak" isimli söyleşide NetApp İnovasyon Zirvesi 2012, renkli görüntülere sahne oldu. Zirve paralel oturumların ardından gerçekleştirilen ödüllü bilgi yarışması ve sonrasında "Drenen Mızıkacıları" eşliğinde düzenlenen keyifli bir kokteyl ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Büyük Düşünenler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement