Büyükşehir Çanakkale Şehitlerini Anacak - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Çanakkale Şehitlerini Anacak

Büyükşehir Çanakkale Şehitlerini Anacak

Bilgievi öğrencileri Çanakkale Şehitlerini anma programında aktif görev alacak.

02.02.2013 12:59

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri çerçevesinde geniş kapsamlı bir program düzenleyecek. 16 Mart Cumartesi günü SDKM'de gerçekleştirilecek olan programda Bilgievi öğrencileri aktif rol alacak. Öğrenciler, programda tiyatro gösterisinin yanı sıra şiir resitali ve koroda görev alacak.

SEÇMELER YAPILDI

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programında görev yapacak öğrencileri belirlemek üzere geçtiğimiz hafta tiyatro, şiir ve koro elemeleri yapıldı. Tiyatro ve şiir gösterisi elemelerini Şehir Tiyatroları Sanatçılarından Mehmet Beyazıt, Serhat Güzel ve Senem Akman yaptı.

TİYATRO SEÇMELERİNDE BÜYÜK HEYECAN

Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu'nda gerçekleştirilen tiyatro seçmelerinde Bilgievi öğrencilerinin heyecanı gözden kaçmadı. Şehir Tiyatroları sanatçıları sahneye çıkan çocuklara moral vererek heyecanlarını dindirmeye çalıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda tiyatro oyununda görev almak üzere 42 öğrenci belirlendi.

MÜZİK YETENEKLERİNE BAKILDI

Koro seçmelerini ise Kültür Sanat ve Konservatuvar Sorumlusu Tuğçe Ocaktar gerçekleştirdi. Seçmelerde çocukların müzik ve ritim kulağı bilgilerine bakıldı. Ocaktar ayrıca çocuklara sevdikleri bir şarkıyı söyletti. Yapılan değerlendirme sonucunda 31 öğrenci koroya seçildi. Koro çalışmaları önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir Çanakkale Şehitlerini Anacak - Son Dakika


Advertisement