Çağlayan: Faiz Lobisinin Tezgahına Gelmeyelim (4) - Son Dakika
Güncel

Çağlayan: Faiz Lobisinin Tezgahına Gelmeyelim (4)

Çağlayan: Faiz Lobisinin Tezgahına Gelmeyelim (4)

Mersin'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, MÜSİAD tarafından düzenlenen 'Eğitimde Başarı Ödül Töreni'nde ödül alan 91 öğrenciye, kişi başına 200 Lira karne hediyesi verdi.

08.06.2013 21:57

ÇAĞLAYAN'DAN ÖĞRENCİLER HARÇLIK

Mersin'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, MÜSİAD tarafından düzenlenen 'Eğitimde Başarı Ödül Töreni'nde ödül alan 91 öğrenciye, kişi başına 200 Lira karne hediyesi verdi.

Bakan Çağlayan, beraberinde Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile birlikte Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde MÜSİAD Mersin Şubesi tarafından düzenlenen 'Eğitimde Başarı Ödül Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Vali Güzeloğlu, Mersin'in son yıllarda eğitim alanında önemli atılımlar yaptığını belirterek, "Bir seferberlik halinde Mersin'deki eğitim düzeyini daha üstlere taşımak en öncelikli hedefimizdir. Gençlerimiz bizleri 2023 hedeflerimize taşıyacak en önemli zenginliğimizdir. Ülkemizin geleceğine katkı koyacak gençler yetiştirmek istiyoruz. Son 3 yılda 5 yaş okul öncesi eğitimde Türkiye 1'ncisi olan Mersin, mesleki eğitimde de ülkemiz ortalamasının 10 puan üstündedir. Kısa bir zaman sonra temelini atacağımız AKİB Zafer Çağlayan Dış Ticaret ve Lojistik Meslek Lisesi de yetişmiş insan gücünü arttırmak için eğitim verecek" dedi.

Daha sonra söz alan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin dünyada, ekonomiden siyasete ve sosyal hayata kadar hemen her alanda önemli başarılar elde ettiğini söyledi. Çağlayan, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Atalarımızdan miras almış olduğumuz ülkemizi biz 2023'e hazırlarken, 2023'te de Türkiye'nin yönetiminde söz sahipliğini siz bizlerden devralacaksınız. Siz gençler, umut ediyorum ki Türkiye'yi bizlerden daha iyi yerlere getirecektir. Ben üniversiteyi çok zor şartlarda okudum. Rahmetli babamdan şartları doğrultusunda yeterli desteği alamamıştım, çünkü yoktu. O dönemde hazırlık kurslarına gitmeden, üniversiteyi çok yüksek puanla kazanmış bir ağabeyiniz olarak, eğitimi ve eğitime verilen desteği çok önemsiyorum. Söylememem gerektiğini biliyorum, ancak söylemek zorundayım. Bilhassa sanayicilikten geldiğim için ve geçmişte Allah'a çok şükürler olsun ki önemli bazı kazançlar elde ettiğim için, milletvekili olduğum günden bugüne kadar ben maaşımın tek kuruşuna el sürmedim. Maaşımı 6 yıldır almış olduğum milletvekili maaşımın tamamını burs isteyen öğrencilere veriyorum. Bunu da tabi ki imkanım var yapıyorum. İmkanım olmazsa yapamazdım. Bundan dolayıdır ki hayatım el verdiği müddetçe, hayatta olduğum müddetçe her zaman eğitime destek vermenin arayışı içerisinde olacağım. Eğer kabul ederseniz buradaki 76 lise birincimiz ve diğer taraftan TÜBİTAK'ın her iki alanda geliştirmiş olduğu yarışmalarda birinci olan 91 gencimize, ben de bir karne harçlığı olarak, her bir gencimize Zafer Çağlayan olarak şahsi hesabımdan 200'er lira karne harçlığı vermek istiyorum. Bunu da bir ağabeyiniz olarak hediye ediyorum."

Bakan Çağlayan, konuşmasının ardından MÜSİAD yöneticilerine plaket, öğrencilere de Cumhuriyet altını hediye edip, başarı belgelerini vererek günün anısına fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çağlayan: Faiz Lobisinin Tezgahına Gelmeyelim (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement