Çağrışan Bağ Bozumunu Kutladı - Son Dakika
Güncel

Çağrışan Bağ Bozumunu Kutladı

Çağrışan Bağ Bozumunu Kutladı

Mudanya Belediyesinin "Şimdi Mudanya Zamanı" etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Çağrışan Bağbozumu" şenliği büyük bir coşku içerisinde gerçekleşti.

08.09.2014 15:21  Güncelleme: 15:27

Hüseyin Turan konseri ile son bulan şenlikte tonlarca üzüm tüketildi.

Mudanya Belediyesi'nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği "Şimdi Mudanya Zamanı" etkinlikleri kapsamında organize edilen "Çağrışan Bağbozumu" şenliği coşku içerisinde gerçekleşti. Mahalleler arası minikler futbol turnuvasının elemeleri ile başlayan şenlikler Mahalle Meydanı'nda devam etti. Etkinliğe Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'in yanı sıra siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çağrışan Mahalle Muhtarı Ahmet Gün, "Çağrışan Mahallemiz böyle bir etkinliği daha önce görmedi. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. Üzümün kendileri için çok önemli olduğunun altını çizen Gün, "Üzüm bizim ekmek kapımızdır. Değerimiz olan üzümü tanıtırken, üreticimizin çektiği sıkıntılara da bu etkinliğimiz aracıyla dikkat çekiyoruz" diye konuştu. Meyvelerin içinde sağlığa en yararlı olan meyvenin üzüm olduğuna dikkat çeken Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, "Bu şenlikle beraber üzümün değerini de ortaya çıkaracağız. Uludağ Üniversitesi yetişen ürünlere gereken katkıyı sağlayacaktır" dedi.

"ÜRÜNLERİMİZ DALINDA KALMAYACAK"

Mudanya'nın değerlerini tanıtmak için çalıştıklarını ifade Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Köylümüz yeniden milletin efendisi olacak" dedi. Mudanya'da yetişen ürünlerin değerini bulamadığının da altını çizen Türkyılmaz, "Bizim ürünlerimiz artık dalında kalmayacak. Üreten köylümüz yeniden kazanacak. Bu konuda elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" dedi. Mudanya'nın dikeni dahi kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Türkyılmaz, "Biz Mudanya'nın tüm değerlerine sahip çıkıyoruz. Bu etkinlikler ilçemiz için, mahallelerimiz için çok önemli. Biz tüm değerlerimizi ve Mudanya'mızı tüm dünyaya tanıtacağız" diye konuştu.

YARIŞMALAR VE ETKİNLİKLER NEŞE İÇİNDE GEÇTİ

Konuşmaların ardından gerçekleşen Alt Cadde grubunun konseri müzik ziyafeti yaşatırken, Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları ekibi de potpori gösterisi ile izleyenlerin alkışını aldı. Düzenlenen "Yaprak sarma", "en kaliteli üzüm" ve "halk koşusu" yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Yaprak sarma yarışmasında Zehra Yavuz birinci olurken, en kaliteli üzüm yarışmasında jürinin oyları ile Cemil Gün birinciliği elde etti. Yaklaşık bir km'lik parkurda düzenlenen halk koşusunu ise Berkant Güçel kazandı.

HÜSEYİN TURAN KONSERİ COŞTURDU

Mudanya Belediye Bandosu eşliğinde düzenlenen fener alayı ve bağbozumu sonrasında, Türk Halk Müziğini usta sesi Hüseyin Turan sahne aldı. Hareketli ve duygusal şarkılarını izleyenler ile paylaşan Turan, sempatik tavırları ile de hayranlarının gönlünde bir kez daha taht kurdu. Söylediği hareketli şarkılarda yerinde duramayan Turan, etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çağrışan üzümünü çok beğendiğini sözlerine ekledi. Yaklaşık iki saat süren konser sonunda Turan,'a teşekkür çiçeğini Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay takdim etti. Etkinlikte görev Çağrışan Kadınları ise elde ettikleri gelirleri Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayarak örnek bir davranışa imza attılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çağrışan Bağ Bozumunu Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement