Çakıcı'nın Koğuşunun Kapısını Açık Bırakan İnfaz Koruma Memurları Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Çakıcı'nın Koğuşunun Kapısını Açık Bırakan İnfaz Koruma Memurları Tutuklandı

Çakıcı\'nın Koğuşunun Kapısını Açık Bırakan İnfaz Koruma Memurları Tutuklandı

Edirne’de hükümlü bulunan Alaattin Çakıcı’nın tedavi gördüğü hastanede, mahkum koğuşunun kapısını açık bıraktığı iddiasıyla 7 infaz koruma memuru tutuklandı.

05.12.2015 16:30

Edirne'de hükümlü bulunan Alaattin Çakıcı'nın tedavi gördüğü hastanede, mahkum koğuşunun kapısını açık bıraktığı iddiasıyla 7 infaz koruma memuru tutuklandı. İnfaz koruma memurlarının adliye girişinde toplanan aileleri ve meslektaşları gözyaşlarını tutamadı.

Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Alaattin Çakıcı'nın tedavi için götürüldüğü hastanede, mahkum koğuşunun güvenlik kapısını açık bıraktığı iddiasıyla 7 infaz koruma memuru tutuklandı.

Edirne'de bulunan cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların tedavi edilmek üzere kaldırıldıkları Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi mahkum koğuşlarında denetleme yapan Adalet Bakanlığı Müfettişleri, denetim ve güvenlik kamerası incelemesinde halen hükümlüler Alaattin Çıkıcı ve Hasan Heybetli'nin kaldığı mahkum koğuşundaki 2 güvenlik kapısından birisinin açık bırakıldığını belirleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BAŞSAVCI SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Adalet Bakanlığı Müfettişleri'nin başlattığı denetleme üzerine, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran tarafından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi mahkum koğuşunda nöbet tutan Yüksek Güvenlikli F Tipi'nde görevli 7 infaz koruma memuru hakkında 'Örgüte bilerek, isteyerek yardım etme ve hükümlü olan kişinin kaçmasını sağlamak' suçlarından soruşturma başlattı. Başsavcı Savran tarafından bizzat ifadeleri alınan 7 infaz koruma memuru Ş.Y., S.T., E.M., Z.Y., İ.S., M.G.Ş. ve G.A. ise kendilerine yöneltilen iddiaları kabul etmedi.

"ODALAR KÜÇÜK VE HAVASIZ OLDUĞU İÇİN KAPIYI AÇIK BIRAKTIK"

Başsavcı Savran tarafından ifadeleri alınan 7 infaz koruma memurunu daha sonra tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkemede ifadelerinde infaz koruma memurları, "Mahkumların bulunduğu oda küçük ve havasız olduğu için koridora açılan kapıyı hava alması için açık bıraktık. Olay anında diğer mahkumların kapıları kapalıydı. Ancak Alaattin Çakıcı ve Hasan Heybetli'nin bulunduğu odaların kapısı açıktı. Bunun nedeni ise her ikisinin de hasta olması ve hastanelerden alınmış doktor raporları vardı. Raporlar yürüyüş yapmalarını yönündeydi. Bu nedenle yürüyüş yapmaları için raporları dikkate alarak açık bırakıldı. Kapının kapalı olması yönünde de yazılı ve sözlü bir talimat verilmedi. Bize kapıların açık bırakılmaması yönünde de bir uyarı yapılmadı. Mahkumların firara teşebbüs etmeleri söz konusu değil. Ayrıca bu kapıdan sonra iki kapı daha var ve önlerinde de jandarmalar bekliyor" diye kendilerini savundu.

7 İNFAZ KORUMA MEMURU TUTUKLANDI

Edirne Sulh Ceza mahkemesi tarafından da ifadeleri alınan 7 infaz koruma memuru, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu kararın ardından soruşturmayı yürüten Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran, karara Kırklareli Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Dosyayı inceleyen Kırklareli Sulh Ceza Mahkemesi başsavcılığın itirazını haklı görerek Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde görevli 7 infaz koruma memurun tutuklanmasına karar verdi.

AİLELERİ VE MESLEKTAŞLARINDAN DESTEK

Kırklareli Sulh Ceza Mahkemesi başsavcılığın itirazını haklı görerek Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde görevli 7 infaz koruma memurun tutuklanmasına karar verdi. Kararın tebliği ve yüzlerine okunması için Edirne Adliyesi'ne getirilen infaz koruma memurlarının aileleri ve meslektaşları, kendilerine adliye girişinde alkışlarla karşıladı. İnfaz koruma memurlarından Ş.Y., S.T., Z.Y., İ.S., M.G.Ş. ve G.A., adliyeye getirilirken, ilk mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan infaz koruma memuru E.M'nin ise tutuklama talebiyle henüz gözaltına alınamadığı öğrenildi.

"FİLLER TEPİŞSİN, KARINCALAR EZİLİR"

Öte yandan, Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Alaattin Çakıcı'nın tedavi için götürüldüğü hastanede, mahkum koğuşunun güvenlik kapısını açık bıraktığı iddiasıyla tutuklanan 7 infaz koruma memurunun yakınları ve meslektaşları bir mektup hazırlayarak, "Memuru korumaktansa cezalandırmanın daha kolay olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Memurun can güvenliği sağlanmaktan aciz yöneticilerimiz memurları tutuklatarak onları ve diğer dışarıda görevi başında olan memurları kanuni olmayan yollara sevk etmeye ve can güvenliğini tehlikeye atmaya çala akı ile çıkacak ve bu hazırlanan tiyatro oyunun son perdesinde gerçeği herkes görecek. Filler tepişsin, karıncalar ezilir derler. Burada savcılık karıncaları ezen file söz geçiremediği için ezilen karıncaları cezalandırmayı seçti. Siz niye eziliyorsunuz, fili ezsenize diye tavır aldı. Lakin şu unutulmasın ki adalet herkese lazım. Herkes için adalet" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çakıcı'nın Koğuşunun Kapısını Açık Bırakan İnfaz Koruma Memurları Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement