Ölenler için gıyabı cenaze namazı kılan grup, İran, Rusya ve A.B.D alehine slogan attı. Ön saflarda yine çocukların olması dikkatleri çekti.
Fatih Camii'nde Cuma namazının ardından yaklaşık 500 kişi, Suriye ve Mısır'daki olaylarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra grup adına Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği(Özgür-Der) Genel Başkanı Rıdvan Kaya, basın açıklaması yaptı. Mısır ve Suriye halkını her zaman destekleyeceklerini söyleyen Rıdvan Kaya, Esad rejimini ve Mısır'daki darbeyi destekleyen ülkelere tepki gösterdi.
Basın açıklamasının ardından tekbir getiren kalabalık, "Mısır halkı yalnız değildir", "İslami hareket engellenemez", "Katil Rusya, Suriye'den defol" diye slogan attı. Çocukların ön saflarda Mısır bayrağı ve Mursi posterlerini taşıması dikkat çekti. Sık sık Rabia işareti yapan grup sessiz bir şekilde dağıldı. Çevik kuvvet polisi, eylem boyunca cami çevresinde güvenlik önlemleri aldı.
Son Dakika › Güncel › Cami Avlusunda Mısır ve Suriye Protestosu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.