Cami, Dernek Tarafından Satılığa Çıkartıldı - Son Dakika
Güncel

Cami, Dernek Tarafından Satılığa Çıkartıldı

Cami, Dernek Tarafından Satılığa Çıkartıldı

Serdivan'da inşaatına başlanan ancak yeterli yardımı alamayan Serdivan Buhara Camii, Buhara İlim ve Hizmet Derneği tarafından satılığa çıkartıldı.

06.03.2014 11:46  Güncelleme: 11:56

Serdivan'da 3 yıl önce yapımına başlanılan ve en alt kısmı Kur’an Kursu olarak tasarlanan bin 900 kişilik Buhara Camii vatandaşlardan beklediği yardımı alamayınca inşaatı durdu. Konuyla ilgili olarak toplanan Serdivan Buhara Camii İlim ve Hizmet Derneği üyeleri camiyi satılığa çıkarttı. Dernek adına açıklama yapan Ruhi Cinak, “Bu konuyla alakalı olarak cami inşaatında bu muhitten pek yardım alamadık. Yardım alamadığımız için böyle bir fikir üzerinde uzlaştık. Dernekteki arkadaşlarla oturup konuştuğumuzda böyle bir şeyin çok dikkat çekeceğini düşündük ve biz de matbaaya giderek böyle bir ilan bastırdık” ifadelerini kullandı.

Serdivan Buhara Camii İlim ve Hizmet Derneği üyesi ve aynı zamanda inşaat ustası Ali İnen ise bu fikrin çok dikkat çekici olduğunu belirterek, “Hayır sahiplerini hayır işlemeye davet etmek için böyle bir fikir ortaya atıldı. Güzel bir fikir olduğuna inanıyorum. Zaten bu yardımlar her cami için uygulanır, gerek penceresi gerek halısı için yardım toplanır. Hayır sahiplerinin caminin eksikliklerine sahip çıkması için mükemmel bir fikir bu” diye konuştu.

Satılık caminin alıcısının çok olacağını ve insanların camiye yardım etmek için ellerini çabuk tutmasını gerektiğini belirten araştırmacı yazar Adem Şener ise, “Görüldüğü gibi yeryüzünde birçok mekan satılarak sahiplerine ulaşıyor. Bunlardan bir tanesi de şu anda önünde bulunduğumuz Serdivan Buhara Camii’dir. Bu camimiz de derneğin yetkilileri tarafından acilen karar verildi ve satılığa çıkartıldı. Ortada belki dünya yatırımı olarak bir getirisi olmayacak ama bunun ahiret yatırımı oldukça büyüktür. Bütün vatandaşlarımızın buna müşteri olmasını diliyoruz. Biz camimizi pazara çıkardık ve yine müşterisi de din kardeşlerimizdir” dedi.

Cami için yaptırılan broşürlerde ise toptan ve perakende cami yardım hisselerinin satılık olduğu belirtilirken, “Camimizin faaliyete geçmesi için kubbelerin alüminyum kaplama işi, caminin sıva işi ve pencerelerin siparişi verilmiştir. Ahiret yatırımı yapmak isteyenlere duyurulur” ifadeleri yer aldı.

RAMİZ KAAN OKTAR - REMZİ ŞİMŞEK

SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cami, Dernek Tarafından Satılığa Çıkartıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement