Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Güncel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Bilecik'te "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle din görevlileri bir araya geldi.

11.10.2016 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'te "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle din görevlileri bir araya geldi.

Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Pelitözü Gölparkta Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Müftüsü Necati Akkuş, müftülük çalışanları ve din görevlileri ile ailelerin katıldığı etkinlikte, camiler ve din görevlilerinin toplum için önemine değindi.

Yağcı, toplumda herkesi tek kubbe altında toplayan, aynı safta omuz omuza hep birlikte ibadet ettiği camilerin onurlu bir görev ifa eden din görevlilerini kutlayarak, toplumun her kesiminde görev yapanların sorumluluk alanlarının önemli olduğunu söyledi.

Din görevlilerinin yaptıkları görevin hem dünyevi hem de uhrevi anlamda toplumu son derece ilgilendirdiğinin altını çizen Yağcı, "Maalesef dini vecibeleri nakilden öte, biraz dini temsil edenlerin şahsında görüp değerlendiren bir toplum yapısına sahibiz. 15 Temmuz süreci döneminde geçirmiş olduğu safha, karşı karşıya kaldığı o saldırıda din görevlileri önder konumda oldu ve özellikle bu hain örgütün toplumumuzun arasına sızma noktasında din ve diyaneti kullanma noktasındaki gayreti ve sorumluluğunu daha da arttırıyor." dedi.

Müftü Necati Akkuş da 15 Temmuz'daki darbe girişiminde din görevlileri ve camilerin oynadığı rolü anlattı.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement