Çanakkale'de Palamutun Fiyatı 10 Lira - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Palamutun Fiyatı 10 Lira

Çanakkale\'de Palamutun Fiyatı 10 Lira

Çanakkale'de palamutun fiyatı 10 liraÇANAKKALE'de, av sezonunun başladığı ilk günde büyüklerinin tanesi tezgahlarda 25 liradan satılan palamutun fiyatı, 10 liraya düştü.

20.09.2016 19:25

Çanakkale'de palamutun fiyatı 10 lira

ÇANAKKALE'de, av sezonunun başladığı ilk günde büyüklerinin tanesi tezgahlarda 25 liradan satılan palamutun fiyatı, 10 liraya düştü.

Çanakkale Boğazı'nda 2016-2017 su ürünleri avcılığının 1 Eylül itibariyle başlamasının ardından tezgahlarda yerini alan palamutun iri olanları, tanesi 25 liradan tezgaha çıktı. Kurban Bayramı sonrası fiyatı 15 lira düşen palamut, 10 liradan satılmaya başlandı. Palamuttaki fiyat düşüşü hem satıcıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.

Kentte 20 yıldır balıkçılık yapan Volkan Kaşıkçı, "Şuanda palamut bolluğu yaşanıyor. Bayramdan önce 20 lira, 25 lira olan palamut şuanda 10 liraya kadar düştü. Bir tanesi birer kilo geliyor. Boy boy balıklar da var. Tanesi 5 liradan, 3 tane 10 liradan tutun, gramajına göre değişik fiyatla satılıyor. Vatandaşın da talebi var. Fiyatlarda muhtemelen düşme olur. Bu balık akım balığı, gelip geçici bir balık. Biz de inşallah düşmesini umut ediyoruz" dedi.

13 Yıldır balıkçılık yapan İsmail Karakulak ise, "Palamut, havaların normal ve balıklarımızın bol olması nedeniyle haliyle fiyatları etkiledi. Şuanda palamut 5 lira, 10 lira. 1 kiloluk palamut 10 lira. Bayramdan önce 25 liraydı. Yarın öbür gün fiyatlar düşecek. Yağmurları bekliyoruz. Yağmurlar olduğu gibi balık daha da bol olacak. Millet balığın yağlanması için yağmuru bekliyor. Talep var ama herkesin buzluğunda et var. Alan iki ya da 3 tane alıyor. Derin dondurucular boş olsa millet dolduracak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Palamutun Fiyatı 10 Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement