Çanakkale'nin Simgesine 55 Metrelik Dev Bayrak Direği - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'nin Simgesine 55 Metrelik Dev Bayrak Direği

Çanakkale\'nin Simgesine 55 Metrelik Dev Bayrak Direği

ÇANAKKALE'nin ve boğazın simgelerinden 'Dur Yolcu' yazısındaki bayrak direği 13 metre daha yükseltilerek, 55 metreye çıkarıldı.

23.06.2017 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇANAKKALE'nin ve boğazın simgelerinden 'Dur Yolcu' yazısındaki bayrak direği 13 metre daha yükseltilerek, 55 metreye çıkarıldı. Direkte dalgalanan Türk bayrağının ebatları da büyüdü.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, şehitlik ve savaş alanlarındaki çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Tarihi Alan Başkanlığı'nca Conkbayırı'ndaki 42 metrelik bayrak direği yenilendi. Daha önce bayrak direkleri bulunmayan Alçıtepe Şehitliği ve Soğanlıdere Hava Şehitliği'ne 18'er metrelik bayrak direkleri dikildi. Yenilenen direklerden biri de 102 yıl önce Çanakkale'yi düşmana geçilmez kılan, tarihi destanı Çanakkale Boğazı'nda yedi düvele her seferinde hatırlatan 'Dur Yolcu' yazısının bulunduğu alan oldu.

Kentin simgelerinden Kilitbahir Köyü sırtlarında, Çanakkale Boğazı'nın en hakim noktasında Yedek Subay Seyran Çebi tarafından yapılan ve Necmettin Halil Onan'a ait şiirin dizelerinin yer aldığı 'Dur Yolcu' yazısının üst kısmındaki 42 metrelik bayrak direği sökülerek, 55 metrelik yenisiyle değiştirildi. Daha önce 8x12 metre ebadında olan Türk bayrağı ise 10x15 metre olarak büyütülüp Çanakkale Boğazı'nın rüzgarıyla yeni direkte dalgalanmaya başladı.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'nin Simgesine 55 Metrelik Dev Bayrak Direği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement