Çankaya Belediyesi, İş ve İstihdam Merkezi'nde Kadınlara E-Ticaret Eğitimi Veriyor - Son Dakika
Güncel

Çankaya Belediyesi, İş ve İstihdam Merkezi'nde Kadınlara E-Ticaret Eğitimi Veriyor

Çankaya Belediyesi, İş ve İstihdam Merkezi\'nde Kadınlara E-Ticaret Eğitimi Veriyor

Çankaya Belediyesi, İş ve İstihdam Merkezi'nde kurs gören kadınlara e-ticaret eğitimi veriyor. Kadınlar, meslek sahibi olmanın yanı sıra ürettiklerini e-ticaret üzerinden satış yapma veya kooperatifleşme imkanı buluyor. Çankaya Belediyesi'nin İş ve İstihdam Merkezi, bugüne kadar 644 kişiye istihdam sağladı ve 2 bin 225 girişimci adayına eğitim verdi.

13.05.2024 11:39  Güncelleme: 12:55

(ANKARA) - Çankaya Belediyesi, İş ve İstihdam Merkezi'nde kurs gören kadınlara e-ticaret eğitimi veriyor.

İş ve istihdam Merkezi aracılığıyla istihdam garantili mesleki eğitimler düzenleyen Çankaya Belediyesi, kadınların meslek sahibi olmalarına ve gelir elde etmelerine destek veriyor. Kadınlar, Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi sayesinde sosyalleşirken bir yandan da ülke ve aile ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Merkezde haftanın 5 günü toplamda 536 saat dikiş eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere, ürettiklerinin e-ticaret üzerinden satışını yapabilmek ya da kooperatifleşmek için yol gösterici eğitim verildi. Kooperatiflerin tanımı, ilkeleri, değerleri ve önemi, kooperatiflerde raporlama, kooperatiflerde yönetim ve kuruluş aşamasında gerekli detaylar konusunda bilgiler aktarıldı. Çankaya Belediyesi desteği ile hayallerini gerçekleştirme şansı yakalayan kadınlara e- ticaret eğitimi de Proje Yatırım Destek (PROYAD) Genel Başkanı Tevfik Fikret Cengiz tarafından verildi.

644 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI, 2 BİN 225 GİRİŞİMCİ ADAYI EĞİTİM ALDI

Çankaya Belediyesi'nin İş ve İstihdam Merkezi bugüne kadar mesleki eğitimlerle, 644 iş arayan vatandaşın sertifika sahibi olarak özel sektörde faaliyet gösteren firmalarda istihdam edilmelerine destek verdi. Çankaya Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)  arasında İmzalanan iş birliği protokolü kapsamında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başlığı altında toplam 2 bin 225 girişimci adayı, 72 saatlik yoğun bir eğitime tabii tutuldu. Üniversite, lise ve ilköğretim mezunlarına yönelik açılan sınıflarda; işletme yönetimi teknikleri, pazarlama, finansal yönetim, stratejik planlama gibi konularda eğitim vererek, kendi işini kurmak isteyen yeni girişimcilerin kuracakları işlerde başarılı ve istikrarlı olmalarında yol gösterici oldu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çankaya Belediyesi, İş ve İstihdam Merkezi'nde Kadınlara E-Ticaret Eğitimi Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement