Catherine Ashton' In Mısır Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Catherine Ashton' In Mısır Ziyareti

Catherine Ashton\' In Mısır Ziyareti

Mısırlı muhalifler: "Ashton, 30 Haziran'da yapılacak gösterilerden endişe duyuyor"

19.06.2013 15:58

Mısırlı muhalifler, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın, Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtları ve yanlıları tarafından eş zamanlı olarak düzenlenecek 30 Haziran gösterilerinden endişe duyduğunu belirtti.

AA muhabirine Ashton ile yaptığı görüşme hakkında açıklamada bulunan Ulusal Kurtuluş Cephesi'ndeki (UKC) partilerden biri olan Mısır Toplumsal Demokrasi Partisi Başkan Yardımcısı Imad Caad, "Ashton, Mısır ekonomisinin zor durumda olduğunu, toplumdaki çatışmaların ve bölünmelerin devam etmesi halinde ülkenin içinden çıkılması imkansız hale gelen bir ekonomik kaosa sürükleneceğini ifade eden bir mesajla gelmişti" dedi.

Ashton'ın 30 Haziran düzenlenmesi planlanan gösteriler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istediğini belirten Caad, "Ashton bize gösterilerde şiddet olayları yaşanacak mı? diye sordu biz ise gayet medeni olduğumuzu ve şiddet yanlısı olmadığımız kendisine bildirdik" diye konuştu.

Liberal ve sol eğilimli partileri bünyesinde barındıran UKC Genel Sekreteri Munir Fahri Abdunnur da "Ashton bizim gösteriler konusundaki tutumumuzun karşısında çekincesini ortaya koydu. Biz ona, gösterilerin barışçıl olacağını hiçbir müdahaleye sebebiyet vermeceğini söyledik" ifadelerini kullandı.

Catherine Ashton, Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında bu sabah Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile biraraya gelmişti. Ashton'ın, gün içinde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ile de biraraya gelmesi bekleniyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Catherine Ashton' In Mısır Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement