Çatışmada Ölenlerin Kanında Uyuşturucu Çıktı - Son Dakika
Güncel

Çatışmada Ölenlerin Kanında Uyuşturucu Çıktı

Çatışmada Ölenlerin Kanında Uyuşturucu Çıktı

Adana'da uyuşturucu suçundan sabıkalı Zorap Süleyman ile aynı yaştaki Ahmet Nair'in öldürüldüğü olayla ilgili 5 sanık hakkında dava açıldı.

11.03.2013 11:24  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da uyuşturucu suçundan sabıkalı 27 yaşındaki Zorap Süleyman ile aynı yaştaki Ahmet Nair'in öldürüldüğü olayla ilgili 1'i tutuklu, 1'i firari, toplam 5 sanık hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava iddianamesinde yer alan otopsi sonuçlarına göre, av tüfeği saçmaları ve tabanca kurşunuyla ölenlerin kanında alkol ve uyuşturucuya rastlandı.

Merkez Yüreğir İlçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde 30 Haziran 2012 tarihinde Zorap Süleyman ile Ahmet Nair, tabanca ve av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Ölenlerin kaldırıldığı hastanede çıkan kavgada Cuvan Kurum (41) bıçakla yaralandı. Çifte cinayetin uyuşturucu satan iki grup arasındaki bölge anlaşmazlığından kaynaklandığı ileri sürüldü. Olayla ilgili yakalanıp adliyeye sevk edilen Süleyman Sarı (28) tutuklanırken; Murat Bora (40), Metin Sarı (27), ağabeyi Mithat Sarı (36) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fırat Bora (37) hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

ÖMÜR BOYU HAPİSLERİ İSTENİYOR

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, sanıklar hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istedi. Yapılan otopsilerinde ölenlerin kanında alkol ve uyuşturucu çıktığı bildirilen iddianamede, sanık Fırat Bora ile çatışmada ölen Zorap Süleyman'ın birbirlerine tabancayla ateş ederek çatışmayı başlattıkları, daha sonra ölen Ahmet Nair, sanıklar Murat Bora ile Süleyman Sarı kuzenleri Metin Sarı ile ağabeyi Mithat Sarı'nın da ellerindeki silahlarla çatışmaya katıldıkları ileri sürüldü. 11 sayfalık iddianamede sanıkların savunmalarına da yer verildi. Tutuklu sanık Süleyman Sarı savunmasında şöyle dedi:

"Çatışmada ben silah kullanmadım. Benim yanımda bulunan Zorap Süleyman tabancayla ateş etti. Araçtan indikten sonra da 3-4 el ateş etti. Sonra duvara yaslandı. Ben de araçtan inerek kucağıma aldım. Elindeki tabancayı bana vererek 'Al bunu sakla' dedi. Zorap eşiyle birlikte hastaneye gitti. Ben de silahı yere atarak olay yerinden ayrıldım."

Suçlamayı kabul etmeyen sanıklardan Murat Bora ise, silah seslerinden sonra dışarı çıktığını anlatırken, "Polislerin olduğu yere doğru gittiğimde Ahmet Nair'in yerde yattığını gördüm. Polis aracıyla hastaneye götürdük. Hastane önünde bana bir otomobil çarptı. Ben kimseye ateş etmedim" diye kendini savundu. Diğer sanıklar da suçlamayı kabul etmedi.

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne, gönderilen iddianame kabul edilirse sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

MKA(OA/İD) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çatışmada Ölenlerin Kanında Uyuşturucu Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement