Çaykara Faciasında Şok İddia: Tünel Girişi Çığ Bölgesine Alınmış (2) - Son Dakika
Güncel

Çaykara Faciasında Şok İddia: Tünel Girişi Çığ Bölgesine Alınmış (2)

Çaykara Faciasında Şok İddia: Tünel Girişi Çığ Bölgesine Alınmış (2)

45 KİŞİLİK EKİP ARAMA ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYOR Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve işçi yakınlarıyla birlikte bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

13.01.2015 15:31

45 KİŞİLİK EKİP ARAMA ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYOR

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve işçi yakınlarıyla birlikte bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Öz, "4 gündür çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz aramalarını sürdürüyor. Çalışmalarla belirli bir mesafe alınmış durumda. Dün 2 işçimizin cansız bedenine ulaştık. Bugün de Ankara'dan 10 kişilik bir ekip çalışmalara katıldı. Yaklaşık 45 kişilik ekip yoğun bir şekilde çalışıyor. İnşallah bugün sonuç alırız. Ancak temizlenmesi gereken geniş bir kar kütlesi var" dedi.

ADLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Olayla ilgili ihmal olup olmadığı yönündeki soru üzerine adli soruşturmanın başladığını kaydeden Vali Öz, "Hem çalışanlar hem de firma yetkililerinden ifadeler alınıyor. Bu konu bilirkişisiyle, teknik ekibiyle inceleniyor. Belli ihmal ve kusur varsa değerlendirilecek. Önce şu işçilerimizi çıkartalım. Diğer taraftardan adli boyutu devam eder" diye konuştu.

Vali Abdil Celil Öz, HES firmasının ilk projeye göre yapımını başlattığı tünelin göçük meydana gelmesi üzerine yerini değiştirdiği ve çığın meydana geldiği yere aldığı iddiaları hatırlatılarak proje değişikliğinin onaylanıp onaylanmadığı sorusuna da "O boyutunu bilmiyoruz. Bilirkişi ve adli incelemelerde o da tekrar değerlendirilir" yanıtını verdi.

Bu arada halen kar altında olan Muşlu Lokman Çelik ve Tuncelili Erhan Arslan'ı arama çalışmaları 45 kişilik ekiple tünelin yaklaşık 200 metre aşağısındaki dere ağzında devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çaykara Faciasında Şok İddia: Tünel Girişi Çığ Bölgesine Alınmış (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement