Çelik, Ovaazatlı Belediyesi'ne Kamyon, İş Makinası Ve Makam Aracı Hediye Etti - Son Dakika
Güncel

Çelik, Ovaazatlı Belediyesi'ne Kamyon, İş Makinası Ve Makam Aracı Hediye Etti

Çelik, Ovaazatlı Belediyesi\'ne Kamyon, İş Makinası Ve Makam Aracı Hediye Etti

Bakanı Faruk Çelik, geçen hafta belediye seçimlerinin yapıldığı Mustafakemalpaşa İlçesi Ovaazatlı Beldesi'ni ziyaret Etti.

12.12.2010 21:12

Devlet Bakanı Faruk Çelik, geçen hafta belediye seçimlerinin yapıldığı Mustafakemalpaşa İlçesi Ovaazatlı Beldesi'ni ziyaret ederek, Ak Partili Başkan İlhan Gürkaş'a iki kamyon, iş makinası ve makam aracının anahtarlarını teslim etti. Öğrenci olaylarını da değerlendiren Bakan Çelik, "Biraz da siyasetin elinin olduğu gayet açık bir şekilde görülüyor. Siyasetin bu boyutuyla işin içine girmesi doğru değil. Çünkü yumurtadan iktidar çıkmaz. Halka birlikte olmaktan iktidar çıkar."

Mustafakemalpaşa İlçesi'nde 14 Eylül İlköğretim Okulu ek binası ve 14 Eylül Bulvarı'nın açılış törenine katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik daha sonra geçen hafta belediye seçimleri yapılan ve Ak Partili İlhan Gürkaş'ın başkan seçildiği Ovaazatlı Beldesi'ni ziyaret etti.

Burada basın mensuplarının öğrenci olaylarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, "Öğrenciler haksızlığa uğradıklarını söylüyorlar. Başbakan Erdoğan'ın da 'arkalarında başka örgütler olabilir' söylemleri var. Ne düşünüyorsunuz" şeklindeki bir soru üzerine, olayları masumane olarak değerlendirmediğini söyledi. Bakan Çelik,yaşananları örgütlü olaylar olarak değerlendirdiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"TEPKİLER DEMOKRATİK ÖLÇÜLERDE OLMALI"

"Öğrenciler tepki göstermesin yaklaşımı içerisinde değiliz. Özgürlük olsun. Özgürlük alanları genişlesin. Ama yaptığımız davranışlar özgürlük alanlarını daraltıyorsa tepki değil, bu aslında bindiğimiz dalı kesmektir. Nasıl müdahale eden güvenlik güçleri özgürlük alanlarının daralmaması için bir duruş sergilemesi gerekiyorsa tepki gösteren, demokratik tavrını ortaya koyanların da özgürlük alanının daralmaması istikametinde tepkilerini ortaya koymalılar. Yoksa tepki gösterelim özgürleri öteleyelim bu doğru bir yaklaşım değil. Onun için üniversitelerde farklı düşüncelerin çok net açık savunulduğu tartışıldığı platformlar olarak ele alınmalı. Ama siz gelen bir öğretim üyesini daha ne söyleyeceği belli olmadan konuşturmuyorsanız belki çok lehinize belki sizin düşündüğünüz açılımlar istikametinde görüş beyan edeceğini dikkate almadan onu yumurta yağmuruna tutuyorsanız burada özgürlüklerini nasıl konuşacaksınız, nasıl geliştireceksiniz. Gençliğin heyecanına saygımız var. Tepkilerini hoş karşılamamız gerekiyor. Ama tepkiler de demokratik ölçülerde olmalıdır."

Bakan Çelik, ôÖğrenciler Başbakanın özür dilemesini ve harçların kaldırılmasını istiyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" soru üzerine de, ôÖğrenci taleplerini masaya yatırıp konuşmak sorumlu insanların görevidir. Oturup sorunları nedir? Karşılayamadıkları sorunlar nedir? Bununla ilgili çözüm aramamız ve bir masada oturmamız platformda ele almamız çok doğal bir hadisedir. Ama çözüm konuşturulmuyorsa platform engelleniyorsa, bu doğru değildir diyorum. İstanbul'daki güvenlik güçlerinin müdahalesindeki tavrı ve gelişen olayları tasvip etmediğimizi her defasında söyledik. En yetkili ağızdan bunu ifade ettik. Tekrar ediyorum. Öğrenciler de tepkilerini yine demokratik ortamda olması gibi ölçülerini iyi ayarlaması gerekiyor. Yoksa şiddeti öne alan tahrik eden önceleyen bir yaklaşımı bir doğru bulmadığımızı ifade ediyorum"

ôHALKA BİRLİKTE OLMAKTAN İKTİDAR ÇIKAR"

Bakan Çelik, ôBu olaylar öğrenciler arasında ayrışmaya neden olur mu? 12 Eylül öncesine döner mi? Bu konuda kaygınız var mı?" sorusunu da, "O boyut düzeyinde olduğunu düşünmüyorum. Biraz da siyasetin elinin olduğu gayet açık bir şekilde görülüyor. Siyasetçiler de bu konudaki söylemlerinde, buradan menfaat, kısa süreli siyasi rant elde etmeye dönük açıklamalardan kaçınmaları gerekiyor. Çünkü bu iş siyaset değil konu öğrencilerin sorunuysa onu tartışalım. Siyasetin de bu boyutuyla işin içine girmesi doğru değil. Çünkü yumurtadan iktidar çıkmaz. Halka birlikte olmaktan iktidar çıkar. Herkesi daha sorumlu ve özgürlük alanlarını genişletmeye öğrencileri de güvenlik görevlileri de siyasetçileri de davet ediyorum. Özellikle muhalefeti." yanıtını verdi. Yenilenen Ovaazatlı Belediye binası önünde vatandaşlara da seslenen Bakan Çelik, ôEskiden sözler sigara paketine yazılıyordu. Sonra bu sözü veren siyasetçileri bulmakta zorluk çekiliyordu. Geçen hafta söz verdik. Bu hafta buradayız" dedi.Bakan Çelik, daha sonra belediye başkanı makam otosu, iş makinası ve oldukça eski model olan 2 kamyon ve bir arözözün anahtarlarını Belediye Başkanı İlhan Gürkaş'a teslim etti ve belediye binasının açılışını yaptı.

- Bursa, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çelik, Ovaazatlı Belediyesi'ne Kamyon, İş Makinası Ve Makam Aracı Hediye Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement