Cemil İpekçi'den Üreten Kadınlara Destek - Son Dakika
Güncel

Cemil İpekçi'den Üreten Kadınlara Destek

Cemil İpekçi\'den Üreten Kadınlara Destek

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Belediye Semt Kadın Merkezi (SEKAM) tarafından üreten kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları için açılan 'Üreten Kadınlar Pazarı'nı modacı Cemil İpekçi de gezdi.

07.07.2011 13:05

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Belediye Semt Kadın Merkezi (SEKAM) tarafından üreten kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları için açılan 'Üreten Kadınlar Pazarı'nı modacı Cemil İpekçi de gezdi. İpekçi pazarda yapılan yiyeceklerden, 15 Temmuz'da Bodrum Tasarım Atölyesi'nin açılışında ikram edilecekleri seçti. İpekçi beğendiği elişlerini yapan kadınları da atölyeye davet etti.

SEKAM tarafından kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamaları için ayda bir kez kurulan 'Üreten Kadınlar Pazarı'nın konuğu ünlü modacı Cemil İpekçi oldu. İpekçi pazarda kadınların yaptıkları el işlemeleri, tülbentler, takı çeşitleri, bez bebekler, ahşap boyama, vazo süslemelerini inceledi, yiyeceklerin tadına baktı. 15 Temmuz'da Bodrum Tasarım Atölyesi'nin açılışında ikram edilecek yiyecekleri seçen İpekçi, beğendiği elişlerini yapan kadınları da atölyeye davet etti.

ELİŞLERİNİ GÜNÜMÜZ MODASINA UYARLAMAK

Pazara arkadaşı Bekir Coşar ve koruma polisiyle gelen Cemil İpekçi, kadınlarla sohbet ederek şöyle dedi:

"Kadınlarımız oya, örgü gibi el işlerini genç kızlık dönemlerinden beri yapıyor. Onlara bu yeteneklerini nasıl geliştirip, günümüz modasına uygun hale getirip kazanca dönüştürebileceklerini öğretmek gerek. Tasarım atölyemiz bu mantıkla çalışacak. Böylece kadınımız aile ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak, evdeki söz hakkı da artacak. "

Ayak tırnaklarındaki siyah ojelerle dikkat çeken Cemil İpekçi bir hafta önce Bodrum'a kesin olarak yerleştiğini de söyledi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cemil İpekçi'den Üreten Kadınlara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement