Cezayir'deki Opec Toplantıları - Son Dakika
Güncel

Cezayir'deki Opec Toplantıları

Cezayir\'deki Opec Toplantıları

Cezayir Enerji Bakanı Nureddin Buterfe, ülkesinde yapılacak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) gayriresmi toplantılarının petrol piyasasıyla ilgili kararların alınacağı resmi bir toplantıyla sonuçlanması için çalıştıklarını bildirdi.

20.09.2016 02:25

Cezayir Enerji Bakanı Nureddin Buterfe, ülkesinde yapılacak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) gayriresmi toplantılarının petrol piyasasıyla ilgili kararların alınacağı resmi bir toplantıyla sonuçlanması için çalıştıklarını bildirdi.

Cezayir Devlet Televizyonuna konuşan Buterfe, 26-28 Eylül'de gerçekleştirilecek toplantıların başarılı olması için çalıştıklarını söyledi.

Katar'da geçen nisan ayında yapılan toplantıdan sonra başarısız bir toplantı daha istemediklerini vurgulayan Buterfe, "Cezayir'deki gayriresmi toplantıların petrol piyasasıyla alakalı kararların alınacağı resmi bir toplantıyla sonuçlanması için çalışıyoruz." dedi.

Buterfe, ülkesindeki toplantılarda petrol üretiminin ocak ayı seviyesine çekilmesi yönündeki anlaşmayla petrolün varil fiyatının 50 doların üzerinde seyredeceğini sözlerine ekledi.

OPEC üyelerinin, 26-28 Eylül'de Cezayir'de yapılacak Uluslararası Enerji Forumu'nda bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezayir'deki Opec Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement