Chp'li Akkaya: "Gerçek Bir İntibak Yasası Çıkarılmalı" - Son Dakika
Güncel

Chp'li Akkaya: "Gerçek Bir İntibak Yasası Çıkarılmalı"

Chp\'li Akkaya: "Gerçek Bir İntibak Yasası Çıkarılmalı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, işçi ve esnaf emeklileri maaşlarına yapılan zammın aylık yansınmasının 10-15 TL civarında kaldığını belirterek, emeklilerin sorunlarına çözüm olamayan ve ödemeleri 2013 yılına bırakılan intibak yasasının...

05.07.2012 14:50

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, işçi ve esnaf emeklileri maaşlarına yapılan zammın aylık yansınmasının 10-15 TL civarında kaldığını belirterek, emeklilerin sorunlarına çözüm olamayan ve ödemeleri 2013 yılına bırakılan intibak yasasının yerine gerçek bir intibak yasası çıkarılması gerektiğini belirtti CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, işçi ve esnaf emeklileri maaşlarına yapılan zammın aylık yansınmasının 10-15 TL civarında kaldığını belirterek, emeklilerin sorunlarına çözüm olamayan ve ödemeleri 2013 yılına bırakılan intibak yasasının yerine gerçek bir intibak yasası çıkarılması gerektiğini belirtti.

Akkaya yaptığı yazılı açıklamada, işçi ve esnaf emeklilerinin emekli maaşlarına 2012 yılının Temmuz ayından itibaren uygulanacak zam oranının yüzde 1,95 olarak açıklandığını ancak, milyonlarca işçi ve esnaf emeklisine yönelik bu zammın yansımasının aylık 10-15 TL civarında kaldığını kaydetti. Ortalama işçi emeklilerinin 865 TL olan maaşlarının "küçücük bir değişiklikle" 880 TL'ye çıktığını belirten Akkaya, "AKP, memur emeklilerine, emeklilerin yaşama koşullarını bir nebze dahi yükseltmeyen, gerçekçi olmayan yüzde 4 artı yüzde 4 emekli maaş zammı yaparken işçi ve Bağ-Kur emeklilerine bu zam dahi verilmemiş, emekliler adeta kaderlerine terk edilmiştir" dedi.

Açlık sınırının 925 Lira, yoksulluk sınırının da 3 bin 13 Lira olduğu bir ülkede 5 milyon 637 bin 585 işçi ve 2 milyon 227 bin 890 Bağ-Kur emeklisine yönelik bu zammın AKP'nin yaşlılara ve emeklilere hiç değer vermediğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Akkaya, şöyle devam etti:

"Meydanlarda emeklilerin toplu pazarlık hakkından yararlanacağını, emeklilerin maaşlarının düzeltileceğini vaat eden AKP, Meclis'teki intibak yasası görüşmelerinde işçi ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik bu adaletsiz tutumun giderilmesi ve emekli maaşlarının insan onuruna yakışır bir seviyeye getirilmesine de karşı çıkmıştır. CHP milletvekilleri tarafından verilen önergeleri toplu halde reddetmiştir. Yaptığımız bütün zam önerilerini bütçeye yük getireceği gerekçesi ile reddeden AKP, bu yaklaşımıyla emeklileri insan olarak değil, sadece rakam olarak gördüğünü de itiraf etmiştir. AKP'nin ileri demokrasi anlayışı işte budur. Yurttaşların sefaletini yönetme, oyalamaya yönelik sözde sosyal politikalar oluşturmak, açlığa yoksulluğa mahkum edilenlere de Deniz Feneri gibi sözde yardım kuruluşları ve yasal yönü belli olmayan yapılar aracılığıyla oy karşılığında iaşe dağıtmaktır."

Emeklilerin sorunlarına çözüm olamayan ve ödemeleri 2013 yılına bırakılan intibak yasasının yerine gerçek bir intibak yasası çıkarılması gerektiğini belirten Akkaya, "Emeklilerimizin insan onuruna yakışır bir maaş almalarının sağlanmasını, sözde emekli maaş zamları yapmak yerine gerçekçi bir yöntem bulunarak emeklilerimizin geçim standartlarının düzeltilmesi gerektiğine inanıyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu sadece bugünün emeklilerinin sorunu değildir. Bugünün emeklileri yıllarca prim ödemiş çalışanlardır, yarınlarda herkes emekli olacaktır. Bu bizim bütün emeklilerimize karşı sorumluluğumuz ve görevimizdir" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Akkaya: 'Gerçek Bir İntibak Yasası Çıkarılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement