CHP'li Akkiray'dan TBMM Başkanı'na Mektup - Son Dakika
Güncel

CHP'li Akkiray'dan TBMM Başkanı'na Mektup

CHP\'li Akkiray\'dan TBMM Başkanı\'na Mektup

CHP İstanbul Milletvekili Akkiray, TBMM Başkanı Çiçek'e gönderdiği mektupta, "Muharrem Ayı oruç açımı" konusunda Meclis'te düzenleme yapılmasını istedi.

05.11.2012 15:33  Güncelleme: 15:34

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e gönderdiği mektupta, "Muharrem Ayı oruç açımı" konusunda Meclis'te düzenleme yapılmasını istedi CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e gönderdiği mektupta, "Muharrem Ayı oruç açımı" konusunda Meclis'te düzenleme yapılmasını istedi.

Akkiray, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e gönderdiği mektupta, Muharrem orucunun 15 Kasım 2012 tarihinde başlayacağını ve 27 Kasım 2012 tarihinde sona ereceğini hatırlatarak bu konuda Meclis'te bir düzenleme yapılmasını talep etti.

21 Kasım 2011 tarihinde Meclis Başkanlığına "Muharrem Ayı oruç açımı" konusunda düzenleme yapılmasına ilişkin bir dilekçe verdiklerini de hatırlatan Akkiray, "Yazımıza herhangi bir cevap verilmemiştir" dedi. Bu taleplerini yinelediklerini ifade eden Akkiray, şöyle dedi:

"Bu sene bu talebimizi yenilemek ve Muharrem orucu tutan Alevi ya da farklı inanç gruplarına mensup çalışanlarımızın ve vekillerimizin oruç açımı konusunda tıpkı Meclis çalışmalarına denk gelen Ramazan ayı orucu sürecine benzer bir düzenleme yapılmasını talep etmekteyiz. Bu tür bir düzenlemenin yapılması hem vatandaşlarımız arasındaki eşitlik bilincinin Meclis'ten başlayarak güçlenmesine hem de ibadet özgürlüğünün kurumsallaşması açısından önemlidir. Meclis yemekhanelerinde yapılacak bir düzenleme ile Muharrem ayı oruçlarını ifa eden memur, danışman ve vekiller zorlanmadan oruçlarını tutacak ve ibadetlerini yerine getirebileceklerdir."

Sorumluluğun Meclis Başkanlığında olduğuna işaret eden Akkiray, "Önünüzde iki yol var; ya Alevi toplumu için gözlerinizi kapatmaya ve kayıtsız kalmaya devam edeceksiniz ya da demokratik her ülkede olduğu gibi eşit vatandaşlık taleplerine cevap verip gereğini yerine getireceksiniz. Aleviler, vergi veren, devlete karşı tüm sorumluluklarını eksiksiz yerine getiren bir halktır. Onlar ve inançları yokmuş gibi davranmak artık kalıcı toplumsal barışımızı da tehdit etmektedir. Bu talebi değerlendirirken bunları da göz ardı etmemek gerektiğini düşünüyorum. Talebimiz konusunda gereğini arz ederim" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Akkiray'dan TBMM Başkanı'na Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement