CHP'li Gürer: 1 Mayıs Taksim'de Kutlanmalı - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'li Gürer: 1 Mayıs Taksim'de Kutlanmalı

29.04.2026 10:40

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1 Mayıs'ın emeğin mücadelesi olduğunu belirterek, Taksim'de kutlanması gerektiğini söyledi. AKP döneminde çalışma hayatının modern köleliğe dönüştüğünü, sendikal hakların daraltıldığını ve iş cinayetlerinde Avrupa birincisi olunduğunu vurguladı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1 Mayıs'ın emeğin özgürlüğü ve dayanışma mücadelesi olduğunu, 1886'dan bu yana güncelliğini koruduğunu söyledi. Türkiye'de 1923'ten beri kutlanan 1 Mayıs'ın anlamına uygun yaşatılması gerektiğini belirten Gürer, Taksim Meydanı'nın işçi sınıfı için tarihsel önemine dikkat çekerek, 1 Mayıs'ın işçiler tarafından Taksim'de özgürce kutlanması gerektiğini ifade etti. Her yıl kutlamaların engellenmesini eleştiren Gürer, yasakçı anlayışın son bulması gerektiğini vurguladı.

Gürer, AKP'nin 24 yıllık iktidarında çalışma yaşamının modern köleliğe dönüştüğünü, taşeronlaşma, düşük ücret ve sendikal baskılarla emekçilerin mağdur edildiğini söyledi. Sendikalaşma oranının yüzde 14,45'e gerilediğini, 12 Eylül'ün baskıcı mirasının sürdüğünü belirtti. Taşeron mağduriyetinin bitmediğini, 4 Aralık mağdurlarının sorunlarının çözülmediğini ifade etti. İş cinayetlerinde Avrupa birincisi olunduğunu, emekli ve asgari ücretlinin açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edildiğini söyledi. Stajyer gençlerin ucuz işgücü olarak kullanıldığını, vergi sisteminin çalışanı ezdiğini belirten Gürer, 1 Mayıs'ın sorunların görünür olduğu bir mücadele günü olması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Son Dakika Haber Servisi

Son Dakika Güncel CHP'li Gürer: 1 Mayıs Taksim'de Kutlanmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement