Chp'li Kadın Vekillerden Başbakan'a Öğrenci Evi Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Chp'li Kadın Vekillerden Başbakan'a Öğrenci Evi Tepkisi

Chp\'li Kadın Vekillerden Başbakan\'a Öğrenci Evi Tepkisi

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleri konusunda açıklamasına ilişkin, "Buna dair herhangi bir kişinin bir başkasının kim olursa olsun adı ne olursa olsun adı başbakan olsun adı bir başkası olsun"...

06.11.2013 12:14

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleri konusunda açıklamasına ilişkin, "Buna dair herhangi bir kişinin bir başkasının kim olursa olsun adı ne olursa olsun adı başbakan olsun adı bir başkası olsun bu konu hakkında özel yaşama dair aile bireylerinin ilişkilerine, iletişimine dair söz hakkının olmadığını düşünüyorum" dedi.

CHP Kadın ve Çocuk Hakları İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu, Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer TBMM'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Yüceer, komisyonun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, "Kadın ve çocuk hakları ideolojik tartışmalara siyasi hesaplara heba edilmektedir. Sorun hayati bir sorundur; yaşamsal bir sorundur. Sorun parti üstü, ideoloji üstü, siyaset üstü bir sorundur" dedi.

-"TÜRKİYE'DE HER ÜÇ EVLİLİKTEN BİR ÇOCUK EVLİLİĞİ"-

Son 10 yılda kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 arttığına işaret eden Yüceer, şöyle dedi:

"Her gün 4-5 kadın cinayete kurban gitmektedir. Koruma kararı alınmasına karşın bu kadınların yüzde 73'ü öldürülmektedir. 2013 Dünya Ekonomik Forumu'nun "Eğitime ulaşım', "iş yaşamına katılım ve fırsat eşitliği', "siyasi hayatta yer alma', "sağlık ve hayatta kalma' başlıkları altında hazırlanan Cinsiyet Uçurumu Raporu'na göre Türkiye kadın erkek eşitliğinde 136 ülke arasında, 120. sırada. İş yaşamında fırsat eşitliği alanında 127.İşgücüne katılım alanında 123. Eğitimde 104. Siyasi katılımda ise 103. sırada.

Kadınlar arasında işsizlik oranı yüzde 11 (erkeklerde 9). Türkiye'de her üç evlilikten bir çocuk evliliğidir. Sığınmaevindeki kadınların 1/3'ü çocuk gelindir.

Reşit olmadan evlendirilen kız çocuklarının sayısı erkek çocuklarının sayısından tam 20 kat fazla.

-"TECAVÜZE UĞRAYANLARIN YÜZDE 50'Sİ 18 YAŞ ALTINDA"-

Çocuk gelinlerin yüzde 35'i ikinci eş (BM).

Her 11 kadından biri okuma yazma bilmiyor.

Genç kızların yüzde 41.5'i ne okuyor ne çalışıyor.

18 yaşında küçük kızlarının evlendirmek için dava açan aile sayısı yüzde 94.2 artmıştır.

Tecavüz ve taciz gibi cinsel saldırı suçlarında son beş yılda yüzde 30 artış meydana gelmiştir.

Tecavüze uğrayanların yüzde 50'si 18 yaş altındadır. Bunların yüzde 90'unu kız, yüzde 10'unu erkek çocukları oluşturmaktadır."

-"ÖZEL YAŞAMLAR KİŞİLERİ VE EBEVEYNLERİ İLGİLENDİRİR"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Yüceer, "Özel yaşamlar kişileri ve ebeveynleri ilgilendirir diye düşünüyoruz. Hukuksuzluğa, haksızlığa, ahlaksızlığa, namussuzluğa karşı TCK'da gerekli şeyler vardır" derken, "Buna dair herhangi bir kişinin bir başkasının kim olursa olsun adı ne olursa olsun adı başbakan olsun adı bir başkası olsun bu konu hakkında özel yaşama dair aile bireylerinin ilişkilerine, iletişimine dair söz hakkının olmadığını düşünüyorum. Bu konu ama bizim gerçek gündemimiz Türkiye gündeminin ve sorunlarında değildir" diye yanıtladı.

Akova da, "Zinayı suç olmaktan da bu hükümet çıkardı" diye konuştu.

Kaleli de, "Sosyal hizmetler kurumunda taciz ve tecavüzü engelleyemiyorsak, hoş görüyorsak bu suça yeltenenlere gerekli cezaları vermiyorsak tek sorunumuz bu olmamalı diye düşünüyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Kadın Vekillerden Başbakan'a Öğrenci Evi Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement