CHP'li Kadınlar, Kadına Şiddeti Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kadınlar, Kadına Şiddeti Protesto Etti

CHP\'li Kadınlar, Kadına Şiddeti Protesto Etti

CHP İstanbul İl Kadın Kolları, son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Taksim Atatürk Anıtı önünde eylem yaptı.

04.08.2012 14:06

CHP İstanbul İl Kadın Kolları, son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Taksim Atatürk Anıtı önünde eylem yaptı.

Taksim Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik CHP İstanbul İl Kadın Kolları üyesi kadınlar son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı. Ellerinde pankartlar taşıyan kadınlar, "Kadına kalkan eller kırılsın", "Kadınlar ölmesin hukuk göreve", "Kanda şiddete hayır" sloganları attı. Eyleme CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın da destek verdiği görülürken, görevliler kadınların güneşten etkilenmemesi için şemsiye dağıttı.

Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan İstanbul Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu, "Ülkemizde her üç kadından biri şiddet görmektedir. Yeni yasal düzenlemeler evet yapıldı. Fakat bunların kağıt üzerinde durduğunu ve uygulamada çok ciddi sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda genç bir kadının eşi tarafından öldüresiye şiddet görmesiyle bu aksaklıklar bir kez daha gün yüzüne çıktı. Yaşadığı şiddete karşı var gücüyle mücadele eden bu kadın devlete başvurmuş ve koruma talep etmiştir. Buna rağmen yeterli önlemler alınmadığı için şiddet görmüştür. Kendisi bir aydır hastanede ve ciddi sakat kalma tehlikesiyle karşı karşıya" dedi.

Birçok kadının şiddetten kurtulmak için mücadele verdiğini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye de şu an 35 ilde sığınak yok sığınakların niceliklerinin artması kadar niteliklerinin de düzeltilmesi ivedililikle gerekmektedir. Görevini ihmal eden yetkililerin engellenmesi, kamu görevlilerinin toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri konusunda bilinçlenmesi bu mücadelede oldukça önemlidir. Biz bugün CHP kadınlar olarak haykırıyoruz: Kadına yönelik şiddete karşı mücadele tüm gücümüzle biz de varız ve bu konunun takipçisi olacağız! Şiddetsiz bir hayat kurma hakkımızı kimsenin ihlal etmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Kadınlar, Kadına Şiddeti Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement