CHP'li Kayışoğlu, Alaçam Şelalesi'nde Su Azalmasını Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kayışoğlu, Alaçam Şelalesi'nde Su Azalmasını Sordu

CHP\'li Kayışoğlu, Alaçam Şelalesi\'nde Su Azalmasını Sordu

CHP Bursa Milletvekili Doğa Haklarını İzleme Komisyonu üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, geçtiğimiz yıllarda coşkun akan Uludağ'ın eteklerinde bulunan Alaçam Şelalesi'ndeki suyun azalma nedenini sorarak, "Bursa'nın sularını kim içiyor?

11.08.2017 14:42

CHP Bursa Milletvekili Doğa Haklarını İzleme Komisyonu üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, geçtiğimiz yıllarda coşkun akan Uludağ'ın eteklerinde bulunan Alaçam Şelalesi'ndeki suyun azalma nedenini sorarak, "Bursa'nın sularını kim içiyor? Nereye gitti bu sular" diye sordu

Son dönemde Bursa'da derelerin kuruduğuna dikkat çeken Altaca Kayışoğlu, yaz aylarında coşkun akan Alaçam Şelalesi'ni örnek gösterdi. Alaçam'a kadar gidip, şelalenin durumunu yerinde gören CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, DOĞADER'in Bursa'nın su kaynaklarıyla ilgili yaptığı çalışmaya dikkat çekerek, Kocayayla'da binlerce çamın yok edilerek, yerine yapılan suni göletle Alaçam Şelalesi arasında kurulan bağın doğru olup olmadığının araştırılmasını istedi. Kayışoğlu, şöyle devam etti:

"Alaçam ile Kocayayla Uludağ'ın sırtını birbirine yaslamış iki yamacı. İddiaya göre binlerce ağacın katledilmesiyle oluşturulan suni gölet nedeniyle Alaçam Şelalesi'nin sularının azaldığı ifade ediliyor. Bu iddia kadar kaçak su kullanımının da, Bursa'nın sularının çekilip ortadan kaybolmasına neden olduğu vurgulanıyor. Kenti yönetenlerin bu iddialara açıklık getirmesi gerekiyor. İddia edildiği gibi Bursa'nın doğal kaynaklarını kullanarak zenginleşenler var mı? Bursalı'ların bunları bilmeye hakkı var. Çünkü, doğal kaynaklar, Bursa'da yaşayan herkesin. Kim ne karar verirse versin, önce bunu Bursalı'ların görüşüne açmak zorunda. Gökdere kurumuş, akmıyor neredeyse. 'Su Bursa'da musluktan içilir' deniliyor ama musluklar kireç bağlamış durumda. Bütün bu sorunlar çözüm bekliyor."

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Kayışoğlu, Alaçam Şelalesi'nde Su Azalmasını Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement